Вибір будівельної або садової тачки

Вибір будівельної або садової тачки

10.04.2018

Якоїсь миті більшість садівників розуміють, що їм потрібна тачка для виконання певних завдань у саду. Тачки використовуються для різних речей, таких як транспортування мульчі або компосту в сад, переміщення дерев або великих чагарників з одного місця на інше, транспортування цегли, утилізація садового сміття або змішування бетону або добрив. Не всі тачки однакові, тому, який тип ви повинні купити тачки, залежить від завдань, яких ви потребуєте.

Замовити сучасну якісну тачку можна на сайті ХЕЛПХАУС

Головні елементи при виборі тачки

При виборі тачок варто враховувати кілька критеріїв. Зазвичай виробники поділяють цей садово-будівельний інвентар за трьома напрямками.

  1. По призначенню. Сьогодні можна на ринку зустріти тачки садові та будівельні.
  2. За кількістю коліс - одноколісні та двоколісні. Одноколісні - мають високі показники маневреності, легкі за вагою, зручно використовувати на нерівних поверхнях, а також за наявності обмеженого простору. Одноколісна тачка легко розвантажується - трохи підняти за рукоятки і перекинути в необхідну сторону. Серед мінусів - нестійкість, отже під час експлуатації доведеться постійно утримувати баланс. Такий візок складніше штовхається, а глибоко занурюється в землю. Двоколісні садові тачки мають високий рівень стійкості, їх легко пересувати і керувати ними, оскільки вантаж практично не відчувається. Додатковою віссю створюється додаткове ребро жорсткості, що дозволяє завантажувати великі обсяги. З мінусів – слабка маневреність та складність управління в умовах обмеженого простору.
  3. За формою кузова - з овальним дном, прямокутні, трапецієподібні (з широким верхом та вузьким дном). Трапецієподібні тачки мають центр тяжіння внизу, що у свою чергу посилює їх стійкість. Найнадійніші це садово-будівельні візки з оцинкованим, сталевим або алюмінієвим кузовом. сталь у такому разі використовується завтовшки від 5 до 10 міліметрів. Тебіжки з кузовом із пластмаси не надійні, вони призначені тільки для легких садових робіт (вивіз листя, перевезення розсади), вони мають невеликий термін експлуатації.

Чим відрізняється садова тачка від будівельної

Як то кажуть "на око" не фахівцю складно точно сказати, яка тачка для будівельних, а яка для садових робіт. Один з основних критеріїв та відмінностей є кількість коліс. Вважається, що візок з двома колесами є будівельним, а обладнаний одним колесом - садовий.

Основне призначення садової тачки - це виконання робіт на городі та саду: перевезення легкої поклажі, цибулин, бульб картоплі, садового інструменту, живців, листя, компосту, бур'янів, трави. Такі візки легкі (загальна вага до п'ятнадцяти кілограм), компактні, з невеликим об'ємом кузова та короткими ручками. для кузова найчастіше використовується пластмас, алюміній та оцинкована сталь.

Тачки будівельні призначені для перевезення важких будівельних матеріалів: глини, піску, щебеню, цементу, дощок і т.д. Вони мають масивні конструкції, розташовані на двох колесах. Рама міцна та надійна, кузов об'ємний, ручки зручні. Для виробництва кузова використовується переважно забарвлена ​​сталь.

Критерії, на які звертають увагу при виборі тачки

Перед тим, як купити тачку, потрібно ознайомитися з деякими її критеріями:

  • місткість - найзручнішим об'ємом кузова вважається від 60 до 130 літрів;
  • вантажопідйомність - рекомендується залишати свій вибір на середній вантажопідйомності, за показниками від 60 до 120 кілограм керувати пристроєм буде легше;
  • розміри - габарити вибираються з урахуванням місцевості (ширини хвіртки, двері, отвори між спорудами тощо);
  • ручки - рекомендується зупиняти свій вибір на зручних, не ковзаючих (бажано з прогумованими вставками), поздовжніх ручок з наявністю поперечної перекладини (дозволяє не тільки штовхати, а й тягнути за собою візок);
  • загальна конструкція - найнадійнішою є зварна рама із загальною вагою до 30 кілограм.

Різновиди тачки

Спеціальні тонкі тачки також доступні для використання у невеликих, щільних місцях. Для зручності зберігання є складні тачки. Звичайно, ці пристрої не витримують великої ваги.

Знайдіть час, щоб вибрати найкращу тачку для своїх потреб. Є плюси та мінуси для всіх типів, тому ґрунтуйте свій вибір на тому, що вам здається найкомфортнішим, простим та ефективним. Щоб продовжити термін служби вашої тачки, завжди зберігайте її в гаражі або у сараї між періодами використання.

Бажаєте купити садово-будівельну тачку з високими показниками якості, заходьте до нас на сайт у розділ "тачки", наші менеджери допоможуть вам здійснити правильний вибір.

У магазині крім тачок можна підібрати і інший садовий та будівельний інвентар за лояльними цінами та від відомих надійних виробників. З наших переваг: висока якість, широкий асортимент, післяплата, доставка в будь-який регіон країни, пряма співпраця з виробником.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!