Вибираємо мультитул або реноватор для роботи: функціональність та характеристика

Вибираємо мультитул або реноватор для роботи: функціональність та характеристика

22.02.2019

Кожен сучасний чоловік знає такі інструменти, як шуруповерт, болгарка, перфоратор, електронний дриль, а ось назва «Реноватор» змушує багатьох замислитися. Так давайте розберемося в основному призначенні даного інструменту та основних характеристик для вибору.

Реноватор – універсальний різак: характеристика та переваги

Данный тип устройств является новинкой на современном рынке, и одного стандартного названия они не имеют, так как некоторые специалисты называют их «мультитулами», некоторые «специальными шлифовочными машинами», «вибромашинками», «виброгрызами», «универсальными резаками», «Мультимастером» и да, все это названия Реноваторов. Хотя это не все названия, которыми могут «обозвать» этот универсальный и уникальный инструмент.

Основний напрямок його роботи – це виготовлення дрібних деталей, роботи оздоблювального типу, дрібний ремонт та реставрація. Якщо правильно вибрати інструмент, він зможе замінити більшу частину наявних у вас інструментів, і при цьому дозволяє певні роботи (фігурне різання, шліфування, виготовлення невеликих заготовок) виконувати набагато точніше і якісніше.

Найпоширеніші роботи, які можна виконати за допомогою мультулу:

  • видалення розчину та затирання зі швів між плиткою;
  • крою плитки з кераміки;
  • очищення площин від надлишку бетонного розчину чи клею;
  • різання в мінеральних конструкціях каналів;
  • часткове підрізування паркету, ламінату, плінтусів, дверних полотен, луток тощо;
  • демонтаж різних видів підлогових покриттів;
  • випилювання занурювальним типом отворів технічного призначення;
  • відрізання заподлицо труб, шпильок і цвяхів;
  • демонтаж шарів старої фарби, шарів антикорозійного покриття, гідроізоляції, замазок та герметиків;
  • демонтаж каркасів з дерева або металу;
  • полірування різних поверхонь;
  • шліфування кам'яних покриттів;
  • заточування інструментів ручного типу та багато іншого.

Основні технічні характеристики інструменту з багатофункціональними можливостями

Перше, на що потрібно звертати увагу при виборі реноватора – це потужність. Зазвичай інструменти комплектуються не сильно потужним двигуном, так як основна перевага його компактність і висока частота ходу. Зазвичай на ринку присутні мультитули з показниками потужності від 150 до 300 Вт. Ті, у яких показники потужності вищі, вони мають великі показники продуктивності та використовуються в комерційних цілях.

Друге, що має враховувати покупець – це амплітуда та швидкість роботи. Пристрій працює вібраційно, але відзначається висока швидкість переміщень. І як відзначають професіонали, що вища швидкість, то швидше і якісніше виконується робота. Залежно від марки виробника, відзначають середні показники швидкості – близько 20 тисяч ходів/хвилину. У характеристиках до кожного пристрою обов'язково виробники вказують мінімальну швидкість ходу, оптимальну і максимальну. Оскільки зазвичай для обробки металевих деталей хід зазвичай уповільнюється, а обробки м'якої деревини краще використовувати реноватор на максимальних оборотах.

Ще один важливий показник роботи пристрою – це кут осциляції. Якщо подивитися на характеристики різних моделей, можна відзначити коливання діапазонів на 1,5-3 градуси. Зазвичай виробники вказують або максимальну амплітуду роботи, або відсоток відхилень вправо/ліворуч. Максимальний діапазон роботи відзначається 3,2 градуса.

Незважаючи на невелику потужність реноватора, необхідно звернути увагу на наявність функції плавний пуск. Ця функція дозволяє плавно врізатися в поверхні, тим самим виключити можливість псування дорогих матеріалів.

Кріплення оснастки – дуже важлива деталь при виборі ручного пристрою. Адже реноватор має на увазі використання різноманітних насадок, які часом необхідно часто і швидко міняти між собою. Деякі деталі мають на увазі встановлення оснастки в певні гнізда з болтовим кріпленням з використанням шестигранного ключа, а деякі, сучасні моделі, мають на увазі зручний безінструментальний спосіб кріплення, зміна насадок проводиться за рахунок повороту спеціального важеля-фіксатора. І ще важливий момент, перегляньте, які насадки пропонує додатково той чи інший виробник, адже часто потрібної насадки у виробництві не передбачається.

Реноватор акумуляторного типу

Інструмент має компактні розміри, ідеальний варіант для виконання робіт у місцях, де немає електрики. Двигун з економічним споживанням енергії. Заряджається акумулятор від мережі швидко. Зарядні процеси контролюються, отже, просто не вдасться сильно розрядити акумулятор, перегріти, перевантажити. Системи управління здатні розпізнати навіть холостий перебіг та рівень навантаження. Тим самим автоматично підбираючи кількість обертів. Додатковим плюсом є світловий індикатор, який сигналізує користувачеві про рівень заряду.

Де придбати якісний мультитул

Універсальний та якісний пристрій можна придбати в інтернет-магазині ХелпХаус. У каталозі представлені як мережеві, так і акумуляторні пристрої від таких відомих виробників як: ELTOS, FORTE, KRAISSMANN, MAKITA, ЗЕНІТ, РИТМ, РОСТЕХ, СТАРТ. Кожен пристрій супроводжується гарантійним талоном і може бути доставлений до будь-якого кута країни за рахунок зручної транспортної компанії. Оплату можна проводити відразу в період замовлення, а можна вибрати післяплату.

За потреби можна отримати професійну консультацію у телефонному режимі. Оператори дадуть відповідь на всі запитання і навіть порадять відповідну для ваших потреб модель. Вдалих Вам покупок.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!