Вибираємо автоінструменти: типи та призначення

Вибираємо автоінструменти: типи та призначення

19.01.2019

Незалежно від того, чи ви відновлюєте старе авто або у вас є новий Prius, ви можете відмовитися від послуг автосервісу і виконати деякі дії з обслуговування автомобіля самостійно. Виконання елементарних ремонтних робіт самостійно заощаджує час та гроші. Тим не менш, для ремонтних робіт необхідно володіти відповідним набором інструментів, який можна придбати в готовому вигляді в рамках каталогу інтернет-магазину ХелпХаус або окремо.

Набір насадок з тріскачкою

Набір насадок - це, мабуть, інструмент, який вам знадобиться найбільше для роботи на вашому автомобілі. Правильний набір інструментів для механіки включатиме стандартні та метричні розміри, а також драйвери та розетки (насадки) різних розмірів від меншого до більшого. Подовжувачі та тонкостінні насадки також корисні для певних ситуацій. Набори розеток є повнофункціональними та відмінними комплектами для початківців та досвідчених автовласників.

Плоскогубці та кусачки

Існує безліч приладів, які можна додатково встановити, наприклад встановити стереогарнітуру, динаміки або підключити нові фари. Для цього вам знадобляться плоскогубці різних розмірів, а також кусачки та інструменти для зачистки дротів. На сайті Ви можете знайти повний спектр ручних інструментів для виконання роботи.

Гайковий ключ

Установка гайок на правильний момент, що крутить, часто ігнорується механіками-новачками. Надмірне затягування гайки може спричинити зсув болта, а також значно ускладнює його зняття при необхідності. Використовуйте динамометричний ключ клінкерного типу, щоб переконатися, що ви його затягуєте до відповідних характеристик. Щоб відрегулювати крутний момент, просто поверніть нижню ручку і поєднайте верхню частину із зазначеним крутним моментом, який надрукований на інструменті. Затягніть, поки не почуєте два клацання, і тоді все готове.

Ніколи не використовуйте динамометричний ключ для зняття затискних гайок, натомість використовуйте ударний гайковерт або перемичку - інакше ви ризикуєте зіпсувати налаштування динамометричного ключа.

Набір гайкових ключів є безцінним доповненням до будь-якої механічної скриньки для інструментів. Нам подобається цей набір гайкових ключів з тріскачкою, який має відкритий бік і торцеву коробку з механізмом хропіння, тому немає необхідності знімати гайковий ключ на кожному повороті.

Викрутки

Набір викруток та само корисний у будинку, як і у гаражі, але вам, можливо, доведеться розширити асортимент, який у вас вже є. Отримайте повний набір, який включає велику плоску головку, яка може виступати в ролі маленького інструменту для підриву, і дуже маленькі викрутки, досить делікатні для електронної роботи.

Мастильні матеріали та очищувачі

Механічні рухомі частини необхідно регулярно чистити і змащувати, тому вам потрібно придбати кілька рідких аерозолів, щоб допомогти з цим процесом:

  • проникаючий через іржу може звільнити уперті болти і запобігти накопиченню іржі;
  • очисник гальм швидко висихає і може використовуватися для очищення будь-яких металевих деталей, включаючи гальма;
  • силіконове мастило усуває скрип і тертя і не притягує бруд;
  • знежирювач розпилюється і потім змивається, щоб видалити продукти на масляній основі з протиковзких пластин, осей та компонентів кермового управління.

Скотч

Клейка стрічка має мільйон застосувань, тому не завадить мати при собі рулон. Ізолента також корисна при підключенні проводів та прикритті будь-яких відкритих проводів.

Заводський посібник з обслуговування

Найціннішим інструментом під час роботи на вашому автомобілі може бути заводська інструкція з обслуговування. Всі точні специфікації для вашої марки та моделі транспортного засобу включені до цього посібника, і в багатьох випадках є навчальні посібники для загальних завдань, таких як заміна гальмівних колодок та регулювання карбюратора. За потреби отримати повноцінну консультацію можна отримати у наших операторів-консультантів, вони допоможуть у виборі та порадять оптимальний варіант інструментів для вашого авто.

Як купити автоінструмент в інтернет-магазині?

Ми пропонуємо широкий асортимент наборів автоінструментів від відомих вітчизняних та зарубіжних виробників. Для замовлення достатньо вибрати товар, вказати адресу доставки, вибрати спосіб доставки та спосіб оплати. Консультанти протягом кількох хвилин передзвонять та уточнять усі деталі. Вдалих та приємних покупок з інтернет магазином ХелпХаус.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!