Технічні характеристики мотоблоку, на що звернути увагу при покупці

Технічні характеристики мотоблоку, на що звернути увагу при покупці

16.02.2019

Наближається весна і одним із найпопулярніших представників фермерської техніки, що активно застосовується для виконання безлічі робіт на земельних ділянках, є мотоблок. Купивши мотоблок, можна легко виконувати значні роботи на території, габарити якого не перевищують показову норму до 2 га.

Конкретний список дій та різних операцій, які можна виконувати за допомогою даного обладнання, помітно розширюється залежно від того, що застосовується прицепний чи навісний пристрій. Також, до цього списку прийнято відносити фрезу, роторні газонокосарки, помпи або картоплекопачі вібраційного типу.

Затребувана сільськогосподарська техніка: пристрій мотоблоку

Як правило, перш ніж робити покупкиу мотоблока, важливо ознайомитися з його основними технічними особливостями, від яких залежить термін служби обладнання та якість його роботи.

Стандартні моделі таких пристроїв оснащені 4-тактним двигуном для мотоблока із двома можливими передачами, а саме передня та задня. Також не варто ігнорувати максимальні показники потужності, від яких безпосередньо залежить продуктивність представленої моделі.

Мотор для мотоблоку заводиться завдяки наявності ручного стартера. Також компанії-виробники комплектують свою продукцію редуктором, який дозволяє застосовувати обладнання для тривалої роботи з динамічними навантаженнями. Таким чином, можна легко братися за обробку земельних ділянок з в'язким грунтом або твердим грунтом.

Для того щоб пристрій мав чудову прохідність, рекомендується вибирати моделі з великими колесами (колеса, як правило, знімаються), які мають широкі протектори.

Купити мотор для мотоблока: особливості покупки

На сьогоднішній день існує дві моделі популярних мотоблоків – це моделі, які функціонують на бензині та пристрої на дизелі. Рекомендується віддавати перевагу бензиновим двигунам, які вважаються більш економічними щодо витрати палива. Ідеальний варіант це 0,9 л/година.

Таким чином, при повному паливному баку мотоблок може працювати протягом 4-х годин без обов'язкової заправки. Щоб не зіпсувати систему двигуна необхідно застосовувати бензин марки А-92. Адже від якості палива безпосередньо залежить термін служби всього пристрою загалом та його окремих деталей, які згодом підлягають заміні.

Вибираючи двигун для мотоблока зверніть увагу на наступні деталі

Покупцям, які збираються придбати двигун для мотоблоку, потрібно звернути увагу на наступне:

  • Кількість часу роботи мотоблока на годину.
  • Потужність. Вона залежить від розміру ділянки землі, що обробляється. Двигун може мати потужність від 3,5 до 18 л/с.
  • Зовнішні умови застосування техніки, він працюватиме виключно в теплий період року, або збираєтеся його експлуатувати і взимку.
  • Якими будуть умови технічного обслуговування двигуна, а саме: регулярність заміни витратних деталей.
  • Вибираючи двигун акцентуйте увагу на витратні матеріали і наскільки їх складно діставати: фільтри, свічки, стартер, карбюратор.
  • Бренд. Мотоблок краще оснащувати двигуном від того ж виробника.

Якщо сільськогосподарська техніка використовуватиметься цілий рік, потрібно обрати професійний двигун. Він здатний прослужити за макс. навантаженні до 1 капремонту близько 1500 мотогодин. Для застосування мотоблоку до 3 разів на рік підійдуть побутові двигуни. Їхній моторесурс складає 700 годин, цього достатньо для роботи техніки по 20 годин на рік. На професійний двигун вказує чавунна втулка циліндра та інші зносостійкі матеріали.

Купити мотор для мотоблока за доступною ціною можна на сайті

На нашому сайті доступне придбання не тільки комплектуючих до техніки, а й мотоблоків у Житомирі та інших регіонах країни від відомих брендів. Встановлена на мотоблоки ціна на нашому сайті залишається досить демократичною. Ми доставимо вашу покупку в будь-який зручний для вас час у будь-який куточок України. Оплату можна вносити відразу при замовленні, також доступний післяплата (при отриманні посилки). Вдалих вам покупок.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!