Зварювальні апарати

Зварювальні апарати

14.05.2018

Зварювальні апарати – незамінне обладнання при з'єднанні металу. Воно утворює щільний і міцний згін, який неможливо зламати руками. Набагато більш ефективне та міцне, порівняно з різьбовими з'єднаннями. Потрібні при монтажі металевих труб, з'єднання сталевої арматури, створенні корпусів та інших металоконструкцій.

Зварне з'єднання – найміцніше та надійне. Але є безліч різновидів апаратів. Останнім часом все більше набирають популярності зварювальні інвертори.

Принцип роботи зварювального інвертора

Алгоритм інверторів набагато складніший, ніж напівавтоматів. Всередину потрапляє звичайний однофазний змінний струм 220 вольт. Там він інвертується у постійний. Далі відбувається зворотне інвертування, тільки змінний струм стає високочастотним.

Після цього напруга різко просідає, що дає можливість зрости силі струму до сотень ампер. На виході ж ми отримуємо знову постійний, дуже високий струм.

 

Переваги зварювальних інверторів

·    Коефіцієнт корисної дії. ККД таких апаратів становить 95 відсотків, а коефіцієнт потужності наближається до одиниці. Повністю відсутні індуктивні втрати.

·    Відсутність у потребі ідеальної напруги. Інвертори не звертають уваги на просідання напруги, які можуть значно зіпсувати трансформатор. Усередині самого апарата існує спеціальний високочастотний перетворювач, здатний підлаштовуватися під напругу, що входить. Таким чином, просідання до 170 вольт ніяк не вплинуть на зварний струм.

·    Точне налаштування. Є можливість акуратно і точно налаштувати струм на приладовій панелі інвертора.

·    Різновиди електродів. До кожного металу існує власний клас електродів різної товщини.

Так як дані апарати були призначені спеціально для побутового використання та невеликих майстерень, він має невеликі розміри та малу вагу. Це дозволяє переносити його в багажнику автомобіля чи в руках. Багато моделей мають спеціальні ручки на верхній частині корпусу. Їхня вага може бути різною. Він коливається від 3,5 до 7 кілограмів, залежно від моделі та виробника.

Їхня ефективність висока. Дозволяють зварювати будь-який метал. При цьому залишається невеликий шов, який витримує великі навантаження. Від шлаків їх можна очистити звичайним постукуванням.

Як вибрати зварювальний інвертор

Критерії, за якими варто обирати зварювальне обладнання, є суб'єктивними. Але є кілька особливих позицій, які є основними, але значно спрощують експлуатацію. Якщо ви хочете купити зварювальний інвертор на сайті «ХЕЛПХАУС», то вам буде потрібна допомога у виборі з величезного асортименту.

Спиратися варто на:

·    Anti-Stick. Це одна з функцій, які не є обов'язковими, але для зручності необхідні. Під час зварювальних робіт електрод часто прилипає до металу. У цьому випадку його відірвати дуже складно. І в такій ситуації застосовується система Anti-Stick, яка відключає на якийсь час апарат і дає можливість зварювальнику відірвати електрод від поверхні метала.

·    Система миттєвого запуску. Також додаткова, але зручна функція. Вона подає, у момент зіткнення електрода з металом, величезний струм на електрод. Це дає можливість відразу ж розпалюватись і почати працювати.

·    Дисплей. Також необов'язковий елемент, але він значно полегшує роботу і робить її більш комфортною. Що найголовніше, такий підхід дозволяє набагато простіше контролювати кількість струму, що виходить.

·    Розміри та вага. Так як це ручний зварювальний апарат, він призначений для перенесення до рук. І якщо він буде занадто великим і незручним, переносити його ви не зможете. Інвертори мають великий розкид за масою та розміром, що дає можливість купити інвертор під ваші потреби..

У цьому можуть бути інші чинники вибору. Залежно від ваших вимог вони можуть відрізнятися. Наприклад, розмір електродів може бути різний. Також варто відзначити необхідну напругу для апарату. Деякі зварювальні апарати, призначені для промислових потреб, потребують трифазної напруги.

Який виробник краще

Існує низка виробників, відомих на нашому ринку. З вітчизняних, передовими виробниками вважаються Зеніт (а також їх серія ПРОФІ), Сталь, ТехАС, Авангард, Граніт та Дніпро М. Це одні з найкращих виробників із країн СНД. Вони відрізняються високою якістю та гідними характеристиками.

Зарубіжні виробники також широко представлені на нашому ринку. При цьому багато хто зарекомендував себе і на світовій арені. До них відносяться Беркер, німецький виробник електричного інструменту, та багато інших.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!