Будівельний пилосос: секрети вибору оптимального пристрою

Будівельний пилосос: секрети вибору оптимального пристрою

09.10.2020

 

Будівельний пилосос: секрети вибору оптимального пристрою

Під час роботи на підприємствах надзвичайно гостро постає питання щодо збирання пилу, стружки та іншого сміття. Звичайні побутові пристрої що неспроможні забезпечити цей процес у повною мірою. На допомогу приходить будівельний пилосос, створений саме для таких потреб.

У нашій статті ми розповімо вам, як вибрати та купити будівельний пилосос, види таких пристроїв та де можна придбати найкращу модель для якісного прибирання за оптимальною ціною. Сподіваємося, наша інформація допоможе вам при покупці найкращого промислового пилососу!

Особливості конструкції будівельних пилососів

Різниця між промисловими та побутовими пилососами стане для вас очевидною, як тільки ви почнете процес збирання за допомогою даного приладу. Навіть найпримітивніший будівельний пилосос може повноцінно поглинати:

  • залізну стружку;
  • шерсть тварин;
  • тирсу;
  • бите скло;
  • каміння;
  • крихти цементу.

Більшість моделей таких пристроїв чудово справляються із поглинанням брудної води. Також можна підібрати будівельний пилосос, конструкція якого дозволяє підключити через спеціальний перехідник побутові інструменти (рубанки, стрічкові шліфувальні машини). Завдяки цьому оператор може одночасно виконувати роботу і відразу прибирати сміття, яке під час неї утворюється.

Головною відмінністю промислових пилососів від побутових є значне навантаження, яке вони легко витримують. Якщо ви почнете використовувати в подібних умовах «домашній» прилад, він фактично відразу вийде з ладу. До того ж, побутові моделі ніколи не зможуть забезпечити необхідний рівень чистоти на виробництві, на відміну від будівельних пилососів.

Найпоширеніші види будівельних пилососів

Щоб вибрати оптимальну модель промислового пилососа, насамперед слід визначитися, які саме завдання він виконуватиме. На виробництвах утворюються найрізноманітніші види пилу за складом. У цехах, де виробляється продукція з дерева, пил має органічну чи змішану структуру. На підприємствах, що займаються виробленням металевих конструкцій, утворюється неорганічний пил. Враховуючи склад пилу і вибирають той чи інший вид будівельного пилососу.

Можна виділити кілька класів таких промислових приладів відповідно до типу пилу, вони здатні прибрати:

  1. Клас L. Безпечний вид забруднень, що виникають під час будівельних робіт. Для їхнього усунення підходять будівельні пилососи, що мають мінімальні виробничі характеристики. За допомогою таких приладів можна легко забрати залишки гіпсу, лаку, фарби тощо.
  2. Клас М. У такому пилу можуть бути небезпечні частинки, такі, як марганець, алюміній, нікель. У таких будівельних пилососах передбачено наявність кількох фільтрів та системи вимірювання потоку повітря.
  3. Клас Н. Будівельні пилососи такого класу працюють з високонебезпечним пилом, що містить у собі плісняву, свинець і навіть віруси. Система фільтрації у таких приладах складна. Також у них завжди є автоматичний контроль повітряного потоку.

Також є будівельні пилососи, які збирають вибухонебезпечний пил. Вони відрізняються підвищеним класом захисту та відсутністю графітових щіток. Останній нюанс просто необхідний, щоби при терті не виникало займання.

Типи фільтрації будівельних пилососів

Кожен промисловий прилад такого типу відрізняється своєю системою фільтрації. Його робота полягає у надходженні забрудненого повітряного потоку до спеціального резервуару, в якому відбувається очищення. Можна виділити три види будівельних пилососів, ціна яких відрізняється відповідно до складності їх будови:

  • мішкові. Функцію фільтра виконує спеціальний мішок, який може бути з паперу чи щільної тканини. Паперові мішки підходять тільки для сміття з негострими частинками, та якщо з тканини – для частинок невеликих розмірів;
  • циклонні. Очищення нагадує аналогічний процес у побутовому пилососі. Найкраще підходить для вологого сміття;
  • водяні. Мають два рівні очищення, полягають у відсіюванні великого та малого сміття. Це – універсальний будівельний пилосос.

Потрібно не забувати постійно очищати або змінювати фільтри таких промислових приладів від забруднення. Інакше якість їхньої роботи буде мінімальною, і згодом вони просто вийдуть з ладу.

Вибираємо найкращий будівельний пилосос

У процесі вибору оптимального варіанта такого приладу обов'язково слід звертати увагу на такі його характеристики, як:

  • бренд виробника;
  • об'єм фільтра;
  • обсяг сміттєзбірника;
  • потужність.

Найпопулярнішими брендами, що займаються виготовленням будівельних пилососів, є компанії Karcher, FORTE, GRUNHELM. В їхній якості вже переконалися тисячі задоволених покупців. Тому ми радимо зупинити свій вибір на одній із моделей будівельних пилососів цих торгових марок.

Об'єм фільтра може бути від 2,8 літрів до 7,5 літрів. Чим більші розміри вашого виробництва, тим об'ємнішим повинен бути фільтр. На цей аспект слід звертати увагу і при виборі обсягів сміттєзбірника будівельного пилососа. Цей аксесуар може бути від 0,2 літра до 65 літрів. Примітивні будівельні пилососи мають потужність 0,6 кВт. Професійні прилади можуть досягати 1500 Вт у процесі роботи.

Купити будівельний пилосос у Житомирі, у Львові, Києві, Дніпрі, Харкові та інших містах України за найдоступнішою ціною ви зможете в інтернет-магазині ХелпХаус. Заходьте, вибирайте, заощаджуйте разом з нами.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!