Стабілізатори напруги: види та переваги

Стабілізатори напруги: види та переваги

02.10.2020

Стабілізатори напруги: види та переваги

Стабілізатор напруги - це пристрій, дія якого спрямована на автоматичну підтримку вихідної напруги з показником 220В. автоматично підтримує вихідну напругу показником 220 В. Виходячи з наших спостережень, найчастіше купуються стабілізатори для квартири або будинку, оскільки нестабільна мережа може спровокувати поломку побутових приладів. Придбати стабілізатори різних типів напруги можете в нашому магазині "ХелпХаус". А ми пояснимо, з якою метою їх краще використовувати.

Для чого потрібен?

Стабілізатор дозволяє нормально працювати устаткуванню, підключеному до нього, при суттєвих відхиленнях параметрів напруги в мережі. Також забезпечується захист приєднаного обладнання за несправності електромережі, а саме імпульсних перешкод, короткого замикання тощо. За призначенням, стабілізатори можна розділити на кілька груп, наприклад, малопотужні, потужні та промислові:

  • Малопотужні використовуються для захисту одного споживача або невеликої групи приладів. Найчастіше застосування наступне:
  • Стабілізатори напруги для казанів. Взимку важливо підтримувати стабільну температуру будинку, а за умови, якщо у вас електронний котел, відсутність стабілізатора негативно позначиться на його роботі. Придбати стабілізатор напруги для котла можете від різного виробника, але враховуйте кількість циркуляційних насосів.
  • Стабілізатори напруги для холодильника на думку наших фахівців є необхідністю в кожному будинку, адже таке обладнання працює безперервно, і від частих перепадів напруги ваш холодильний може вийти з ладу.
  • Абсолютно доречним рішенням буде стабілізатор напруги для пральної машинки, адже цей пристрій теж є чутливим до перепадів. Але обов'язково зверніть увагу на потужність вашої пральної машини, тому що неправильно підібраний стабілізатор просто не витримає такого навантаження.
  • Стабілізатори напруги для приватного будинку можна віднести до потужних класу, адже такі моделі забезпечують коректну роботу обладнання у всьому будинку. Коли ви хочете купити стабілізатор напруги для будинку, уточніть, для якої мережі ви його застосуєте - три-або однофазний.
  • Промислові трифазні стабілізатори застосовуються для підключення високоточного та дорогого обладнання у виробничому секторі, для офісних приміщень або у великих будинках, де є трифазне обладнання.

Важливо! Для всіх пристроїв беріть запас 20-25%.

Стабілізатор напруги для квартири чи будинку

Широкий вибір якісних стабілізаторів напруги різного типу потужністю від 5000 до 35000 ВА для підключення окремих електроприладів чи всієї побутової техніки.

Стабілізатор напруги підключається після лічильника на всю квартиру, будинок, дачу або офіс. Дозволяє захистити все підключене електроустаткування від стрибків напруги, короткого замикання у навантаженні. Завдяки цьому підключена техніка може працювати у штатному режимі без збоїв та поломок, які могли б призвести до коливань напруги.

Основні критерії вибору стабілізатора для квартири та будинку

  1. Спосіб підключення – поширені два варіанти підключення: локальне дозволяє безпосередньо підключати стабілізатор до техніки, яка найбільш вразлива до збоїв у мережі, та стабілізатори загального підключення, тобто на всю групу споживачів.
  2. Потужність - слід враховувати, що при підключенні декількох пристроїв, їх сумарна потужність не повинна перевищувати потужність самого стабілізатора. В ідеалі потужність повинна бути до 25% вищою від сумарної потужності всіх підключених приладів.
  3. Точність стабілізації – підбирається відповідно до діапазону напруги, який допустимий до роботи обладнання, захищає стабілізатор напруги. Для звичайних побутових пристроїв буде достатньо точності 5-10%, оптимальна точність 2,5-4%.
  4. Розташування стабілізатора – вибираючи стабілізатор напруги, також необхідно заздалегідь врахувати його місцезнаходження, враховуючи його форм-фактор. Можна вибрати настінний стабілізатор або для розміщення на підлозі.
  5. Вирішення проблем з надійним електрозабезпеченням – купити стабілізатор напруги для квартири – найкраще вирішення проблем з надійним електрозабезпеченням. Замовляйте вже зараз стабілізатор для свого будинку і ваша техніка максимально довго працюватиме стабільно та без збоїв.

Якщо складно з вибором, телефонуйте нам, і ми допоможемо вирішити будь-яке питання! У нашому каталозі представлені моделі наступного діапазону потужності: 5100-10000, 2100-5000, 1000-2000 та до 1000.

Який вибрати?

Ми часто чуємо питання від наших клієнтів. Стабілізатори напруги ціна та якість яких вважається кращою? Що б ви собі брали? Який із запропонованих варіантів працює точно і без перебоїв? Ми впевнено скажемо – симісторного типу. При цьому, бренд не такий важливий. Продаючи стабілізатори вже не перший рік, ми можемо з упевненістю сказати, що відсоток шлюбу симісторних стабілізаторів у рази менший, наприклад сервопривідних або релейних. Докладніше про переваги недоліків кожного з типів стабілізаторів можете прочитати тут: https://helphouse.com.ua/eshop/surge-protectors/

Щодо країни-виробника, то стабілізатори напруги українського виробництва нічим не поступаються європейським, адже розраховані для роботи в локальних мережах.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!