Шуруповерти: види та нюанси вибору

Шуруповерти: види та нюанси вибору

23.10.2020

Шуруповерт – це електричний інструмент, який використовується для закрутки та відкручування гайок, шурупів, саморізів. Цей інструмент можна використовувати як при капітальному ремонті, так і для повсякденних домашніх робіт.

Немає необхідності мучитися з викруткою і витрачати час даремно: достатньо натиснути кнопку на інструменті, а решту він зробить за вас. Залежно від моделі інструмент можна використовувати як для дрібних, незначних завдань (повісити картину або полицю у ванній), так і для професійної експлуатації на будівництві. У цій статті ми розповімо, як вибрати шуруповерт на ХелпХаус – перевіреному інтернет-магазині техніки та електроніки та інструментів із низькими цінами.

Які є різновиди

Залежно від функціональних можливостей є різні типи шуруповертів, а саме:

  • гайковерт справляється з вкручуванням/викручуванням гайок та шурупів, займає мінімум місця та недорого коштує;
  • класичний шуруповерт, який працює з будь-якими типами будівельного кріплення, буває побутовим та професійним;
  • дриль-шуруповерт поєднує у собі можливості двох інструментів (тобто може додатково просвердлити отвір у матеріалі середньої щільності) та користується найбільшою популярністю;
  • електровикрутка підходить для дрібних побутових робіт, відрізняється низькою ціною та слабкою потужністю.

Визначте, який функціонал шуруповерта вам більше стане в нагоді в роботі, і купіть саме той, який вам потрібен.

А тепер до характеристик

Шуруповерт може працювати на акумуляторі або від електромережі.

Акумуляторні варіанти відрізняються компактними розмірами, невеликою вагою, автономністю та мобільністю. Їх зручно використовувати у місцях, розташованих далеко від розетки, або там, де електрика взагалі відсутня.

Мережеві інструменти не мають обмежень у часі роботи, не розряджаються в невідповідний момент (як моделі на акумуляторах). Однак, без підключення до мережі їх експлуатація неможлива.

Потужність – одна з головних характеристик шуруповерта, за якою можна визначити, з якими роботами, складністю та тривалістю впорається інструмент:

  • моделі для домашньої експлуатації мають напругу до 5-6;
  • для виконання широкого спектра завдань (у тому числі – свердління матеріалів середньої густини) підійде інструмент на 5-12 В;
  • професійні шуруповерти мають показник потужності 12 В і вище.

Тип батареї є ще одним показником, від якого залежить надійність, витривалість та екологічність шуруповерта:

  • нікель-кадмієві батареї недорого стоять, але швидко розряджаються і не працюють за температури нижче -15 градусів Цельсія;
  • нікель-металгідридні акумулятори також не витримують мороз, але майже не мають ефекту пам'яті в заряді і швидко заряджаються;
  • літій-іонні батареї – найсучасніші та екологічні, але ціна їх вища, ніж у попередніх варіантів.

Тепер ви знаєте, як вибрати шуруповерт і не розчаруватися у покупці. Мережеві шуруповерти також як і акумуляторні можна вибрати у нас на сайті. Безкоштовну консультацію можна отримати у телефонному режимі. Бажаємо успіхів.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!