Садові обприскувачі: види та принцип дії

Садові обприскувачі: види та принцип дії

16.05.2019

Садові лійки та обприскувачі є незамінними інструментами для роботи на дачній ділянці. Поливати рослини та чагарники необхідно досить часто, а використовувати для цього шланг не завжди дуже зручно. Вирви зручні, практичні і не допускають перевитрати води. З ними можна без проблем поливати квіти на клумбі або обприскувати кущі у саду, захищаючи їх від шкідників. Ви можете використовувати великі ранцеві обприскувачі або пульверизатори, якщо вам не потрібно обприскувати велику площу ділянки.

Принцип роботи обприскувачів для саду

Насамперед необхідно звернути увагу на достатню простоту подібних конструкцій. Ручні обприскувачі мають вид невеликих пластмасових ємностей, які оснащені спеціальною насадкою. Ранцеві моделі складаються з кількох основних елементів:

  • насос;
  • ємність;
  • ручки.

Більшість садових обприскувачів є пристроями гідравлічної дії. Невелика ємність, у яку наливається вода чи добрива, надівається спину. Це набагато зручніше, ніж носити інструмент у руках. За допомогою спеціальної ручки із резервуара закачується рідина та подається в розпилювач. Все, що вам потрібно - спрямовувати ручку на рослини.

Ще кілька років тому купити садовий обприскувач можна було без особливих проблем, адже вибір зводився лише до кількох моделей. Сьогодні виробники пропонують величезний асортимент таких пристроїв.

Як правильно вибрати садовий обприскувач?

На перший погляд, всі обприскувачі здаються однаковими, але це не так. Основна відмінність зводиться до обсягу ємності:

  • маленькі (до трьох літрів) - підходять для роботи в теплиці;
  • середні (до 10 літрів);
  • великі (до 80 літрів).

Крім цього, виділяють різні типи конструкції. Вони можуть бути помповими, бензиновими, важільними або акумуляторними. Існують також пристрої для обприскування саду та городу малого розміру. Такі вироби можуть бути насосного або пульверизаторного типу.

Якщо ви вирішили купити ранцевий обприскувач для саду, варто звернути увагу на довжину ручки. Для простої та зручної роботи краще вибирати довгу ручку. Вважається, що телескопічні чи висувні штанги є надійнішими. Деякі виробники оснащують ручні або ранцеві обприскувачі автономними шлангами, які можна замінити у процесі роботи. На подібні моделі відповідно трохи вище.

Якщо говорити про ергономіку та якість сучасних садових інструментів для поливу, варто відзначити деяких виробників, моделі яких представлені в нашому інтернет-магазині «ХелпХаус».

Найпопулярнішими серед покупців є вироби від виробників ANDAR, ELTOS, FORESTA, FORTE, GRAND, GRUNHELM, ДНІПРО М, ЛЕМИРА, ПРОТОН. При покупці садового обприскувача насамперед необхідно орієнтуватися на можливості свого гаманця.

Наш інтернет-магазин «Хелпхаус» пропонує великий асортимент якісних та недорогих інструментів, які необхідні для роботи в саду чи городі. У нашому каталозі ви зможете знайти для себе підходящий варіант у співвідношенні ціна-якість. Також ви знайдете різноманітні додаткові насадки для обприскувачів (регулятори тиску, подовжувачі, захисні ковпаки та ін.). Ви можете придбати товари в Житомирі або скористатися доставкою в будь-яке місто України за допомогою поштових служб. З нашою допомогою ви зможете без проблем оформити свою дачну ділянку та стежити за її зовнішнім виглядом.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!