Плазморізи або як вибрати різак по металу

Плазморізи або як вибрати різак по металу

05.01.2021

Плазморізи або як вибрати різак по металу

Професійне різання металу застосовується у багатьох промислових та побутових областях: будівництві, ремонті, на виробництві. При виконанні робіт з різання необхідно придбати плазморіз певної потужності, залежно від товщини металу, який потрібно різати. Сучасні моделі інверторних плазмових різаків "знайшли себе" у сфері виробництва деталей із чорного та кольорового металу, а також в інших сферах промисловості, де є необхідність отримати чіткий та акуратний розріз, при цьому не допускаючи деформації деталей під час роботи. Плазмове різання виконується за наступною технологією: між електродом і соплом різака виникає електрична дуга, яка видується повітрям, яке нагнітається під тиском, і утворює струмінь плазми. Перевага процесу плазмового різання в тому, що при обробці металу його значні області не піддаються нагріванню.

Види плазмових різаків

Від товщини металу, що планується різати, умов виробництва, особливостей технологічного процесу тощо залежить технічна складність моделі, а також ціна обладнання для плазмового різання. З урахуванням особливостей функціоналу та будови джерел плазморізні апарати ділять на:


• трансформатори;
• інвертори.

Інверторний плазморіз відрізняється невеликою вагою, компактними розмірами, економічністю споживання струму та комфортним управлінням. Плазморізи-інвертори – ідеальний варіант як для особистого застосування, так і для робіт на великому промисловому чи монтажному виробництві, тому подбайте про раціональне оснащення вашого технопарку. Професійні установки плазмового різання (ціна також залежить від технічної складності моделі) – це сучасні апарати інверторного типу. Їхні переваги такі:


• стабільна робоча потужність;
• стабільність різання незалежно від стрибків напруги у мережі;
• високий рівень ПВ – до 100% (наприклад, норма різання вручну становить 35%).


Якщо говорити про "мінуси" трансформаторних пристроїв, необхідно посилатися на значні габарити та суттєву вагу. Як і будь-яка професійна техніка, інверторне обладнання плазмового різання потребує певного місця для зберігання (розташування) та додаткових технічних засобів під час експлуатації.

Особливості функціоналу плазморізів

Плазморізи розрізняють також на кшталт охолодження. У промислових моделях плазмотрон охолоджується примусово під дією рідини, інші моделі мають природне повітряне охолодження. Плазмова система з повітряним охолодженням та потужністю до 100А спокійно впорається з металом товщиною 40 мм. Устаткування з рідинним принципом охолодження підійде для різання металу завтовшки до 200 мм. Повітряно-плазмові різаки компактніші і добре транспортуються. Враховуючи зручність застосування апаратів та доступність розцінок на їхню серію, можна легко зрозуміти зростання запитів на плазморізи для побутових потреб. За рівнем автоматизації пристрою бувають:


• автомати;
• ручного різання.


Ручне плазмове різання повністю адаптоване під локальне застосування. Інструмент використовують у невеликих автомайстернях та цехах, а також у побуті, де зварювання та різання не є пріоритетними видами діяльності, а застосовуються рідко, у разі потреби.

Раціональне придбання плазморізу з гарантією якості від виробника

Вибираючи апарат або верстат плазмового різання, важливо врахувати фактори, які забезпечать ефективність його застосування:


• галузь застосування;
• інтенсивність експлуатації;
• товщину та тип матеріалу для різання;
• потенціал електричної мережі та ін.
Для різання металу значних товщин (30-50 мм) необхідні апарати до 200А, при менших товщинах металу достатньо потужності до 100А. Підбирайте плазморізи залежно від робочого потенціалу (потужності), величини сили струму, номінальної первинної напруги, часу та швидкості виконання завдань. Докладніше технічні аспекти тієї чи іншої моделі потрібно уточнювати при виборі обладнання. Доступну консультацію щодо принципів роботи плазморізу у розрізі конкретних завдань надасть консультант інтернет-магазину ХелпХаус. Плазморізи за ціною доступною для більшості користувачів вигідно придбати з доставкою в межах України. Каталог зварювального обладнання, зокрема й плазморізи, постійно доповнюється новинками. Якщо ваш пріоритет – якість, не довіряйте сумнівним брендам та компаніям, які реалізують апарати без гарантії. Тільки безпечні зварювання з повним комплектом зварювальних матеріалів та аксесуарів – у нашому каталозі. Замовляйте надійні плазмові різаки вже зараз.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!