Як правильно вибрати зарядку для акумуляторів автомобілів

Як правильно вибрати зарядку для акумуляторів автомобілів

16.01.2019

З зарядними пристроями ми щодня стикаємося, адже щодня як мінімум заряджаємо свої гаджети (планшети, смартфони та інше), а ось про зарядний пристрій автомобільного акумулятора згадуємо в останню чергу, коли не можемо запустити двигун. У процесі активного використання автомобільний акумулятор поступово втрачає заряд, особливо швидко на холоді. Так що авто, що простояло на морозі цілу ніч, може просто вранці не завестися. Автомобільне ЗУ має бути в наявності у кожного власника автомобіля, оскільки своєчасне підзаряджання АКБ продовжує тривалість його експлуатації. На сьогоднішній день розрізняють пускові та передпускові ЗУ. Перші – забезпечують стандартну зарядку АКБ, а також дозволяють навіть за 100% розрядки батареї запустити двигун. Другі дозволяють зарядити акумулятор за рахунок підключення до зовнішніх джерел живлення.

Що вони роблять?

Всі зарядні пристрої надсилають електрику на акумулятор вашого автомобіля, але є три основні функції, які вони можуть виконувати. Переконайтеся, що зарядний пристрій, який ви купуєте, може робити те, що вам потрібно!

  1. Технічна зарядка - також звана "струменевою" зарядкою, вона відправляє невелику кількість електрики на акумулятор, щоб зберегти його працездатним протягом тривалого часу.
  2. Звичайна зарядка - посилає енергію батареї, щоб зарядити її від невеликої кількості енергії. Це займає від 6-24 години, але зазвичай близько 10 годин, щоб зарядити батарею від порожнього до повного.
  3. Функція запуску двигуна - це те саме, що і запуск автомобіля з місця. Він споживає набагато більше енергії, тому зазвичай використовується на потужніших зарядних пристроях.

Розумні зарядні пристрої

Интеллектуальные зарядные устройства могут использоваться как для зарядки аккумулятора, так и для долгосрочного подключения для технического обслуживания. Они автоматически обнаружат самый быстрый режим зарядки и переключатся на ручную зарядку, когда батарея полностью заряжена, так что нет риска перезарядки и повреждения вашей батареи!

Який ЗП мені потрібен?

Якщо ви знаєте, яку зарядку хочете купити, при виборі зарядного пристрою вам слід подумати лише про кілька речей:

  • Об'єм двигуна - Наскільки великий ваш двигун? Більшому двигуну потрібна велика батарея, яка, у свою чергу, потребує потужнішого зарядного пристрою! Переконайтеся, що зарядний пристрій відповідає розміру двигуна.
  • Тип батареї – Який тип батареї у вас є? Свинцево-кислотні батареї працюють з усіма видами зарядних пристроїв, якщо вони підходять, але, якщо у вас є гелева або кальцієва батарея або AGM/EFB, які зазвичай зустрічаються в автомобілях з функціями зупинки/запуску, важливо підібрати відповідне ЗП.

Переконайтеся, що зарядний пристрій підходить для роботи, яку ви хочете, і що він сумісний з батареєю, і ви готові до роботи! Завітайте до нашого асортименту для отримання додаткової інформації.

Напруга АКБ

Перед покупкою зарядного пристрою необхідно розібратися з напругою самого АКБ. Розпізнають 6-ти та 12-тивольтні. 6-тивольтні можна останнім часом рідко зустріти на раритетних авто та мототехніці. Сучасного типу ЗУ універсальні, оскільки мають спеціальний перемикач напруги. В інтернет-магазині ХелпХаус можна купити зарядку для АКБ з декількома режимами напруги, наприклад, 12 і 24 В. 24-вольтні - прилади універсального типу для вантажних, легкових автомобілів та сільгосптехніки.

Різновиди батарей, що заряджаються

При покупці зарядки в інтернет-магазині ХелпХаус рекомендується визначитися з типом АКБ. Розрізняють гелеві, свинцево-кислотні, залиті та сухозаряджені АКБ. Тип вказано на АКБ у вигляді маркування: GEL. AGM. MF. WET. у кожного типу АКБ свої особливості та нюанси зарядки, саме тому до вибору ЗУ необхідно підходити з високим рівнем відповідальності. Варто зазначити, що лише батарея з маркуванням WET може заряджатися будь-якими типами ЗП.

Наші консультанти рекомендують купувати універсальні зарядки для АКБ – надійно, ефективно та економно.

Розбираємось з ємністю АКБ

Місткість не визначається за зовнішніми габаритами АКБ, це величина, що вимірюється в А/годину і визначає обсяг струму, який віддає акумулятор за певний проміжок часу. Так як акумулятори мають властивість виходити з ладу, і не завжди виходить купити такий же за обсягом, рекомендується купувати ЗУ, з як мінімум, десятивідсотковим запасом потужності, можна і більше, якщо в планах є покупка іншого авто.

Як купити ЗП для АКБ

Щоб придбати зарядку для акумуляторів авто, необхідно перейти за посиланням та здійснити вибір. Якщо самостійно визначиться не виходить, можна зв'язатися з нашими операторами-консультантами, будь-яким, зручним для вас способом, вся контактна інформація вказана у шапці сайту та у вкладці "Контакти"

Для зручності ми надаємо доставку товару в будь-який куточок країни будь-якою транспортною компанією на вибір покупця. Замовлення можна сплатити відразу, можна частково, а можна при отриманні посилки (накладеним шляхом). Вибирайте, замовляйте, і нехай вашу подорож нічого не затьмарює.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!