Як підібрати масло для бензопильного пристрою: основні характеристики та правила

Як підібрати масло для бензопильного пристрою: основні характеристики та правила

06.11.2020

Активне використання бензопильного обладнання позначається на термінах його експлуатації. Для того, щоб техніка якомога довше прослужила, важливо забезпечувати належний догляд, особливо своєчасно замінювати і додавати масло. Олія, яка подається на робочу зону (ланцюг) не допускає перегріву робочих деталей і дозволяє без особливих зусиль здійснювати розпилювання твердої деревини. А також плавне ковзання ланцюга знімає відсоток навантаження з двигуна.

Елітна олія: переваги

У складі сумішей для змащування ланцюгів фірмової категорії є різного роду присадки та компоненти, а саме: стабілізуючого, протикорозійного та антиокислювального спектра впливів, які сприяють збереженню властивостей змащення та підвищенню експлуатаційних характеристик техніки у важких умовах роботи.

Якість змащувальних матеріалів – підвищених стандартів і постачають його виробники зі світовим ім'ям, такі як: Деу, Хускварна, Штиль та ін. Останнім часом, китайські виробники суттєво покращили якість олій.

Власники бензопильного обладнання вправі вирішувати, який тип масла застосовувати для ланцюга, проте, рекомендується вибирати варіант, який максимально адаптований до кліматичних особливостей місцевості, характеристик техніки і моделі.

Робочі властивості

Різного типу ланцюгове мастило за характеристиками має повною мірою відповідати спеціальним стандартам:

  1. Олія органічного або мінерального складу за характеристиками застосування не мають особливих відмінностей.
  2. Досвідчені власники рекомендують використовувати саме органічні витратні матеріали, якщо інтервальність між використанням бензопильного агрегату – понад 2 дні.
  3. Протикорозійні та інші властивості захисту олій елітної категорії рекомендується задіяти, якщо бензопила використовується рідко, для нетривалих разових робіт.

Здійснити перевірку олії на відповідність температурному режиму навколишнього середовища, а також на функціональність системи мастила – не складно. Достатньо лише протягом кількох секунд протримати агрегат у робочому стані на неповних обертах над звичайним білим аркушем паперу. Ширина смуги з олії буде прямим показником того, наскільки олія придатна для використання, а також продуктивності вбудованого в пристрій маслонасосу.

Як вибрати масло самостійно: критерії

Іноді придбати фірмове ланцюгове масло досить складно, і доводиться шукати альтернативні варіанти. На які аспекти рекомендується звертати увагу при виборі аналога. Як відзначають фахівці, найкращий варіант - це покупка олії торгової марки Штиль, HUSQVARNA, Фореста, Форте та ін. Повний список представлений у каталозі «Масло для двигуна» інтернет-магазину Хелп-Хаус.

Отже, крім марки, слід звернути увагу на такі характеристики:

  • режими температур у робочому стані пристрою;
  • консистенція - в'язкість;
  • концентрацію та тип загусника;
  • окислювальну стійкість та інші доп. Показники.

Якщо масло підібрати в точній відповідності до необхідних показників, то інструмент буде працювати без збоїв і в повну потужність на продовженні тривалого періоду. Не рекомендується використовувати масляні суміші із незрозумілим складом.

Інтернет-магазин ХелпХаус пропонує такі типи масел:

  • компресійне - основне завдання, захищати деталі від впливу різноманітних несприятливих явищ;
  • універсальне – підійде для різноманітних пристроїв;
  • спеціальне – для певної моделі бензопильного та електричного інструменту.

Купити різного роду мастила та олії – це можливість продовжити «життя» інструменту, а також забезпечити високу якість роботи. Не можете самостійно визначитися, телефонуйте за вказаними на сайті номерами та отримайте безкоштовну консультацію. Покупку доставимо до будь-якої точки країни за тарифами обраної служби доставки. Заходьте, вибирайте і нехай ваша техніка працює довго та на всю потужність.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!