Домкрати як обов'язковий інструмент в арсеналі кожного автолюбителя

Домкрати як обов'язковий інструмент в арсеналі кожного автолюбителя

11.12.2020

Кожному автовласнику знайома ситуація, коли під час руху ушкоджується колесо або трапляється інша неприємність із машиною, яку потрібно полагодити у власному гаражі. Буває, треба підняти її без докладання особливих зусиль. І головним помічником, який дозволяє швидко та спритно впоратися з цими завданнями, є надійний та якісний домкрат.

Домкрати: види та характеристики

Розглянемо види домкратів, які найчастіше купують автолюбителі чи будівельники.

Рейкові домкрати. Ці прилади досить потужні. Вони здатні підняти вантаж або автомобіль вагою до 3.5 тонни на висоту 1.35 м. Основним недоліком є ​​те, що для використання такого домкрата в автомобілі мають бути спеціальні отвори, в які встановлюється лапка рейки.

Гвинтові. Зазвичай вони йдуть у комплекті до автомобіля. Досить прості у використанні та компактні у зберіганні. З мінусів – невелика площа опори, що не дозволяє піднімати важкі предмети або великі вантажні автомобілі.

Гідравлічні домкрати. Такі витяги працюють на рідині. Ними дуже зручно піднімати автомобілі з низьким кліренсом чи вантажі, які стоять майже на землі.

Пневматичні. Такими витягами часто користуються на автосервісах. Вони можуть підняти вантаж від 2 до 80 тонн. Справляються із завданням на бездоріжжя, а також при нерівному положенні автомобіля.

Вибираючи домкрат для власного користування, слід врахувати прогнозовану масу вантажу, висоту підйому та висоту підхвату. Для дуже низьких об'єктів варто купувати спеціальні домкрати з низьким підхватом, щоб уникнути незручностей у майбутньому.

Гідравлічний домкрат - універсальний витяг для будь-яких вантажів.

Гідравлічні домкрати працюють на використанні рідини за схемою судин, що сполучені. Робоча рідина – гідравлічне масло. Користувачі гідравлічних підйомників відзначають такі переваги перед іншими типами домкратів:

  • висока вантажопідйомність;
  • незначні зусилля потрібно докласти для підняття гідравлічним домкратом навіть найважчого вантажу чи автомобіля;
  • мінімальна ймовірність раптового зриву автомобіля;
  • висока стійкість за рахунок широкої основи платформи;
  • поступовий хід за рахунок плавного підйому штока;
  • гідравлічний домкрат досить компактний, що дозволяє без проблем розмістити його у багажнику автомобіля, у гаражі чи на СТО.

Незначним недоліком гідравлічного домкрата є швидкість підйому автомобіля чи вантажу. За рахунок плавного ходу підйому штока домкрат працює досить повільно. Але це компенсується високою надійністю та стійкістю підйомника.

Серед гідравлічних витягів розрізняють:

  • пляшкові гідравлічні домкрати;
  • телескопічні гідравлічні домкрати;
  • підкатні гідравлічні домкрати.

Зручним у використанні є підкатний домкрат. Перевагою є те, що він підкочується під автомобіль чи вантаж і піднімає його. Для підйому та закріплення на потрібній висоті вантажу потрібно мінімум зусиль. Гідравлічний підкатний домкрат стане ідеальним помічником як в особистому використанні автолюбителем, так і під час професійної роботи на СТО.

Від чого залежить ціна домкратів

Ціна гідравлічних домкратів залежить від якісних характеристик підйомника. Спочатку потрібно звернути увагу на матеріал, з якого виготовлено пристрій. Чим стійкішим він буде до корозії та псування, тим довшим буде період якісного використання такого гідравлічного домкрата.

Також на ціну впливають такі характеристики, як вантажопідйомність, робочий хід, максимальна висота підйому, підхоплення. Вибираючи домкрат, потрібно заздалегідь продумати, для яких цілей ви його використовуватимете, щоб вдало підібрати собі підйомник.

Де краще купити домкрат?

Купити гідравлічний домкрат вам буде зручно у нашому магазині ХелпХаус. Тут ви знайдете широкий асортимент гідравлічних домкратів, які підійдуть для підняття будь-якого автомобіля чи важкого вантажу. В описах є всі характеристики та якісні показники обладнання. Доставка по всій Україні здійснюється дуже швидко.

Вибираючи надійний і якісний домкрат, ви завжди будете впевнені у своїх силах впоратися із заміною колеса або ремонтними роботами, в будь-яких умовах.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!