Бензопила, перші кроки

Бензопила, перші кроки

08.05.2018

Пила – це обов'язковий атрибут у колекції інструментів власника приватного будинку чи дачника. Раніше для розпилу деревини використовували ножівки, у суспільстві почали активно використовувати бензопили. Що являє собою даний інструмент, знає кожен, а ось як правильно його вибрати з різноманітності, представленої на ринку - це питання. Як не помилитися у виборі та купити те, що потрібно?

Щоб правильно визначитися з вибором інструменту, потрібно звернути увагу на частоту та мету використання приладу.

Види бензопил

Отже, професіонали поділяють бензопили на три основні види: професійні, напівпрофесійні та побутові.

Побутові

Такі бензопили в основному розраховані на 20 годинну експлуатацію за місяць. Це приблизно 40 хвилин на день, як правило, малопотужні, але всі ці слабкі місця компенсують їхню легкість і маневреність. Маючи невелику вагу та потужність, їх використовують у разі, коли потрібно наколоти дров, розпиляти брус чи дошку при незначному будівництві у будинку.

Професійні

Їх використовують виключно з промисловою метою, коли потрібно заготовити велику кількість деревини. За величезної потужності вони витримують близько 16 годин роботи на добу.

Напівпрофесійні

Такі бензопили ще називають моделями фермерського класу. Просто виконують будь-яку роботу, починаючи від валки дерев до ремонтних робіт. Але найчастіше їх потужність набагато слабша, ніж у професійних, тому навантаження на інструмент у день значно менше (вони не здатні працювати більше 10 годин на добу, тому називаються напівпрофесійними).

Що ще важливо знати під час вибору якісної бензопили?

Насамперед, необхідно визначитися з розташуванням двигуна. Якщо він розташовується перпендикулярно щодо шини, то є ймовірність, що у приладу буде зміщений центр тяжіння, що у свою чергу спровокує перекіс при різанні, і для вирівнювання потрібно буде докласти чималих зусиль. Регулярно вирівнювати лінію в період різання незручно, отже краще зупинити свій вибір на пристрої з поздовжнім розташуванням двигуна. Подібного роду пили набагато зручніше в роботі і мають гарне балансування. В інтернет магазині ХелпХаус можна купити не тільки бензопилу, але й усі необхідні витратні матеріали.

Вага та потужність інструменту

Головним фактором при виборі бензопили це її потужність та вага. Як визначити цю потужність? Ця здатність інструменту простягати ланцюг через розпил. Це істотно впливає на глибину розпилу та швидкість різання, що дуже важливо за будь-яких будівельних робіт. Отже, якщо ви хочете купити бензопилу тільки для домашнього користування, тоді вам підійде інструмент із силою від 1.5-2 кінських сил.

Але для професійних бензопил дуже важливим є співвідношення потужності та сили. Це впливає на якість та зручність самої роботи. Для професійних бензопили напір потужності повинен бути від 2 до 6 кВт.

Шина бензопили

Тепер потрібно вирішити, якою має бути шина бензопили. Визначитись із цим показником дуже важливо, адже від довжини шини залежить який діаметр колоди можна розпиляти за допомогою приладу. Але тут потрібно враховувати, що розмір шини повинен повністю відповідати потужності двигуна. Довга шина при нестачі потужності призведе до швидкого зносу двигуна та гарнітури пили. Тому в інструкції до приладу обов'язково вказується, яка макс. Довжина шини може бути встановлена ​​на інструмент. При цьому ставити коротшу шину можна, а ось навпаки, небажано.

Шини на бензопили встановлюють два типи. Перший: робоча зірочка інструменту не обслуговується, а другий: потрібно додатково купувати мастило та шприци.

Ланцюг для інструментів

Вирішуючи питання, як вибрати бензопилу, варто звернути увагу на крок ланцюга. На побутові та напівпрофесійні інструменти встановлюється ланцюги з дрібним кроком – ними легше працювати, але продуктивність у них значно менша.

Крок ланцюга - це відстань між зубцями бензопили, що є одним з головних факторів при її виборі. На потужних бензопилах використовують ланцюги з відстанню 3/8 та 0.325. Саме такі ланцюги застосовують при валці дерев через їхню велику потужність. Закономірно вважати, що чим більше крок ланцюга у бензопили, тим він потужніший.

При виборі бензопили слід звернути увагу й інші дуже важливі чинники як захист від зворотного удару, двигун інструменту, антивібраційна система та інших.

Де придбати якісну бензопилу

Широкий асортимент бензопил можна побачити у каталогах інтернет магазину ХелпХаус.

У магазині можна купити не тільки бензопили, але й додаткові комплектуючі та витратні матеріали за лояльними цінами та від надійних та іменитих виробників. З наших переваг: висока якість, великий вибір, післяплата, доставка незалежно від місця проживання замовника, ми працюємо безпосередньо з виробником.

Бажаєте купити бензопилу з високими показниками якості, заходьте до нас на сайт ХелпХаус, наші менеджери допоможуть у виборі та купівлі інструменту.

Отже, головний аспект експлуатації бензопили - це правильний вибір режиму роботи. Формула любові працює скрізь: «Як ви поводитеся з інструментом, так і він з вами».

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!