10 факторів, які слід враховувати при покупці електричного чайника

10 факторів, які слід враховувати при покупці електричного чайника

29.03.2019

Електричні чайники зараз можна зустріти практично в кожному будинку, і це не дивно, адже цей прилад досить зручний у користуванні та суттєво економить час на очікуванні закипання води. Інтернет-магазин ХелпХаус попонує своїм покупцям електрочайники від відомого та надійного виробника GRUNHELM, але у проекті суттєве розширення асортименту.

На які моменти варто звертати увагу при виборі даної техніки ми зараз і розберемося.

1. Яка загальна ємність чайника?

Електричні чайники на ринку мають різну місткість від 1 л до 2 л. У більшості чайників буде близько 1,5 літра, що достатньо більшості людей.

Якщо ви збираєтеся кип'ятити воду на 1 чи 2 чашки чаю чи кави, підійде навіть 1-літрова модель. Однак, якщо вам потрібно кип'ятити воду, для 3-4 чоловік, модель більшої місткості буде зручнішою.

.

2. Скільки часу потрібно, щоб закип'ятити воду?

На додаток до ємності, споживачі також захочуть дізнатися, наскільки швидко працює чайник. Зрештою, причина, через яку люди використовують чайники, полягає в тому, щоб мати гарячу воду майже негайно.

Найбільші чайники закип'ятять воду всього за 3-4 хвилини; якщо процес займе менше часу, це і на краще.

Підказка: деякі моделі схильні до зростання накипу, що значно знижує продуктивність кипіння. Якщо є пропозиції щодо мінімізації накопичення накипу, ви можете отримати максимум користі з чайника.

3. Чи є можливість збереження тепла?

Ще одна важлива та зручна функція – здатність чайника зберігати воду в теплі після завершення кип'ятіння. Деякі моделі зможуть утримувати воду за бажаної температури близько 30 хвилин - 1 година, що дуже зручно для користувача.

Деякі моделі навіть мають спеціальну опцію підтримки тепла (на кшталт бойлера), так що користувач може вибрати, коли використовувати цю функцію.

4. Чи є автоматичне відключення чи захист від кипіння?

Це дуже важлива (іноді й життєво важлива) функція безпеки. Деякі моделі стверджують, що мають цю функцію, хоча насправді вона не працює, як задумано. Якщо ця функція не працює (або не існує), виникне велика небезпека пожежі, якщо користувач забуде вимкнути чайник протягом тривалого періоду.

5. Чи є основа бездротовою (або знімною) для зручності обслуговування?

Найбільше дратує користувачів те, що шнур заважає, доки вони наливають воду з чайника. Отже, бездротові моделі або моделі зі знімними шнурами є кращими. Крім того, більшість нових моделей мають окрему основу, що дозволяє користувачеві піднімати та переносити чайник, не відволікаючись на шнурок.

6. Зручний носик?

Ще одне роздратування – проливати воду на стіл під час наливання води з чайника. Це також може бути дещо небезпечним, якщо вода проливається поряд з основою або шнуром, або якщо гаряча вода проливається на руки користувача і т.д.

Більшість пристойних моделей мають носики без розливу, які забезпечують захист від цього ризику.

7. Яку мінімальну кількість води можна кип'ятити?

Іноді людям не потрібно кип'ятити багато води, потрібен окріп лише на одну чашку чаю або кави перед відходом на роботу вранці або на заспокійливий зелений чай перед сном.

Якщо чайник не дозволяє користувачам кип'ятити одну або дві чашки води - для цього може викликати відторгнення, тому що їм немає необхідності кип'ятити літр води.

8. Чи є функція вибору температури?

Деякі просунуті (і дещо дорожчі) моделі мають функції вибору температури, які дозволяють користувачам закип'ятити воду до бажаного ступеня (наприклад, 175 градусів для зеленого чаю, 200 для трав'яних тощо) додає до зручності, і деякі користувачі гідно оцінять ноухау.

9. Чи зручна ручка? Ковзання? Нагрівання?

Ручка - важлива частина чайника, і вона має бути зручною і не ковзати. Люди будуть подавати/розливати кип'ячену воду, і будь-яке ковзання чи нещасний випадок можуть мати драматичні результати. Більшість моделей в даний час мають нековзні ручки, розроблені з урахуванням ергономіки та гарного зчеплення.

Також важливо відзначити, чи ручка нагрівається. Якщо він нагрівається, вона може обпалити руку користувача або спричинити проливання води, що призведе до нещасних випадків і навіть травм.

10. Нагрівальний елемент занурений або прихований?

Це важливо з естетичного погляду. Хоча немає жодної різниці у продуктивності між цими двома моделями як такими, відомо, що приховані нагрівальні елементи викликають менше утворення накипу. Це вплине на довгострокову продуктивність чайника, оскільки чим більше буде накипу, тим менш ефективним буде чайник.

Оточуйте себе комфортом із електрочайниками GRUNHELM – поєднання комфорту, якості, безпеки та ергономіки.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!