Вибір фарбопульта: основні особливості та поради фахівців

Вибір фарбопульта: основні особливості та поради фахівців

21.12.2019

Фарбопульт (пульверизатор) – це інструмент, основне призначення якого – розпилення фарби (шпаклівки, лаку) під час проведення оздоблювальних будівельних робіт. В результаті роботи поверхня стає гладкою та рівномірно забарвленою.

Основні критерії вибору фарбопульта

Перше, на що потрібно звертати увагу при виборі інструменту – це матеріал корпусу. Перевагу рекомендується віддавати алюмінієвим з нікелевим покриттям для запобігання розвитку корозії. Також, рекомендуємо звернути увагу на корпуси з міцного пластику, які захищають пристрій від пошкоджень і при цьому роблять сам фарбопульти в рази легше.

Перед покупкою інструменту також важливо перевірити, наскільки якісні на кришці отвори сопла. Зазвичай вони виготовляються з нержавіючої сталі, алюмінію або латуні. Для оцінки точності роботи в соплі голки, достатньо натиснути 2-3 рази на курок.

І ще один важливий момент при оцінці якості пульверизатора – наявність ущільнювальних прокладок. Для інструментів, які працюють при низькому тиску, якісна герметизація є особливо важливою. Враховуючи відгуки покупців, максимально надійними є тефлонові, але вони зустрічаються лише у фарборозпилювачах професійного типу.

Порада: після виконання робіт з фарбопультом, його необхідно промити розчинником. Алгоритм простий, достатньо в бачок інструменту налити розчинник і використовувати його як при роботі з лаком або фарбою. Коли розпорошуватись буде чистий розчинник – фарборозпилювач чистий.

У деяких моделях бачок може розташовуватись знизу, а в деяких – зверху. Ця різниця не відіграє особливої ​​ролі. Найважливіше, з якого матеріалу бачок виготовлено. Металеві – легше мити, нейлонова – дозволяє контролювати витрати фарби.

Порада: для того, щоб очистити сопло та повітряну головку від фарби або лаку, необхідно застосувати щітку з якісної та натуральної щетини.

Різновиди фарбопультів

На даний момент на ринку представлено три різновиди пульверизаторів: з ручним приводом, електричні та пневматичні.

Для фарбувальних робіт найчастіше використовують пневматичні інструменти, для роботи яких використовується стиснене повітря. Швидкість обробки даних інструментів до 400 м2/годину. Для обробки поверхонь лаком показник знижується до позначки 50 м2/год. Повітря і фарба через окремі виходи подаються в повітряний відсік, де і з'єднуються, утворюючи факел.

Звертаємо увагу: Для використання пневматичного типу пульверизатора додатково потрібно буде придбати компресор (основна характеристика при виборі - потужність двигуна).

Інтенсивність використання стиснутого повітря залежить від обсягу ресивера. Для роботи з великими поверхнями рекомендуємо звертати увагу на компресори з потужністю до 1,2 кВт та об'ємом ресивера в межах 100-500 літрів. Для домашнього застосування достатньо ресивера з об'ємом до 50 літрів.

Розділяють три різновиди фарбопультів за способом подачі матеріалів:

  • із подачею під тиском;
  • з подачею фарби самопливом;
  • з подачею способом всмоктування.

Електричні фарбопульти 

працюють від електромережі, і для них немає потреби купувати додаткові пристрої – шланги, фітинги, компресор. Зазвичай застосовують для розпилення захисних сумішей, розчинів, водяних фарб на поверхні. Якщо розглядати мету – використання в домашніх умовах – електричні моделі, найоптимальніший варіант. пристрої здатні за годину покрити 260 м2/годину.

Пристрої з ручним приводом використовуються для нанесення на різні поверхні лаку, водної фарби. Підходять для обробки невеликих площ. Краскопульти дозволяють за годину обробити до 200 квадратних метрів.

Порада: Краскопульти з нижнім розміщенням бачка важливо тримати строго вертикально, так всмоктуватиметься не повітря, а матеріал для розпилення.

Інтернет-магазин ХелпХаус пропонує фарбопульти електричного типу, а також до них усі необхідні інструменти за доступною ціною від відомих і перевірених виробників. З усіх питань можна звернутися до наших операторів, вони проконсультують та допоможуть обрати максимально оптимальний варіант для ваших цілей.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!