Обираємо валик для фарбування

Обираємо валик для фарбування

25.05.2021

Колір обраний, фарба придбана, час повернутися до вибору та купівлі малярного валика. Здавалося б, нічого легшого немає. Тим часом вибір величезний і викликає багато сумнівів. На прилавках магазинів можна знайти широкі та вузькі валики, виготовлені з натуральних та синтетичних матеріалів, покритих довгим або коротким ворсом. Який валик потрібно використовувати, щоб фарба лягла гладко та принесла очікувані результати?

Вибираючи валик, ми повинні враховувати кілька факторів: розмір і структуру поверхні, що фарбується, ефект, який ми хочемо досягти, і тип фарби, яку ми плануємо використовувати.

Який валик підібрати для фарбування стінок?

Розмір валика має вирішальне значення. Ролик шириною 12-25 см добре підійде для фарбування великих поверхонь. Для роботи у важкодоступних місцях і точніших завдань потрібен вузький валик, шириною приблизно 5-12 см. Вибір малярного валика також залежить від типу фарби та структури підкладки. На щастя, виробники та магазини чітко визначають, навіщо цей інструмент.

Яким валиком пофарбувати стелю?

Малярний валик для стель повинен відповідати тим самим критеріям, що валик для фарбування стін. Словом, що ширше валик ми використовуємо, то швидше виконаємо роботу. Щоб спростити завдання, вам слід обладнати валик, додатковим пристосуванням, щоб захистити підлогу від фарби.

Як вибрати малярський валик за типом підкладки?

Який валик слід використовувати для стін кімнати і який підійде під час фарбуванні чорнового фасаду?

  1. Губчасті валики, велюрові валики (приблизно 5-8 мм) – застосовуються для лакування паркету та фарбування ідеально гладких поверхонь, наприклад, меблів або штукатурки стін.
  2. Струнні валики з короткими тонкими щетинками (приблизно 10-12 мм) – застосовуються для фарбування стандартних стін та стелі з трохи шорсткою структурою (з ефектом так званої апельсинової шкірки або піщаних зерен).
  3. Хутряні валики, струнні валики з довгою щетиною (приблизно 19-30 мм) – це інструменти, рекомендовані для фарбування дуже шорстких і поглинаючих поверхонь, наприклад, фасадів, текстурованих шпалер, цегли.

Фарбувати валиком – не складне завдання. Важливим моментом є вибір правильного інструменту.

Види фарб та вибір валика

Кришка ролика може бути виготовлена із синтетичного або природного матеріалу. Рекомендується використовувати валики із синтетичною щетиною насамперед для фарб на водній основі, валики із натуральною щетиною (вовна, велюр) – для фарб на основі розчинника.

  1. Валик для акрилової фарби. Акрилова фарба - це виріб, який часто використовується як для фарбування стін, так і для стелі. Для досягнення задовільного ефекту достатньо використати популярний валик із мікроволокна. Валік із мікроволокна залишає гладке рівномірне покриття на стіні. Так само добре працюють валики з поліестерною, поліакриловою або поліамідною обшивкою.
  2. Валик для латексної фарби – використовуються ті ж самі інструменти, як і для акрилових фарб. Кришка валиків повинна бути виготовлена ​​із синтетичних волокон та адаптована до типу забарвленої поверхні.
  3. Валик для фарби на основі розчинника. Фарби на основі розчинника застосовуються для дерев'яних та металевих елементів: дверей, балюстрад та радіаторів. Краще працювати з мохеровими валиками з дуже коротким ворсом, велюровими або губчастими валиками (з дрібними порами).
  4. Масляні фарби краще наносити на стіну гладкими губчастими валиками.

Ролики для спеціальних завдань

Окрім стандартних малярських валиків, існує цілий арсенал нестандартних малярських валиків. Деякі полегшують фарбування важкодоступних місць, інші – декоративні:

  1. Валик для фарбування куточків – валик із круглою головкою, діаметром 3-8 см, дозволяє легко та швидко пофарбувати кути стін.
  2. Валик для фарбування труб та радіаторів – дуже вузький, встановлений на довгій ручці.
  3. Валик із резервуаром для фарби – корисний при фарбуванні великих поверхонь. Оснащений контейнером для фарби та насосом, що дає змогу зручно дозувати витрату матеріалу.
  4. Декоративний малярський валик – використовується для малювання орнаментів на стіні. Його використання вимагає точності та трохи практики. У магазинах можна знайти декоративні валики із різних матеріалів, у т.ч. виготовлений із губки або гуми.

Хороший валик значно полегшує роботу. Це дозволяє уникнути плям, бризок, а також додатково скорочує витрати фарби до мінімуму. Тому, уважно вивчіть це питання, та оберіть необхідний малярський інструмент у каталозі інтернет-магазину ХелпХаус.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!