Вибираємо свердлильний верстат для дому

Вибираємо свердлильний верстат для дому

25.07.2019

Незалежно від того яка у вас майстерня: столярна, слюсарна або для робіт по дереву, вам доведеться висвердлювати отвори. І не завжди зручно використовувати для цієї справи дриль, особливо в тих випадках, коли необхідно використовувати обидві руки. Тому, думаючи на два кроки вперед, покупка свердлильного верстата буде найкращим вирішенням таких проблем. Однак, щоб не помилитися з вибором та купити хорошу техніку, необхідно заздалегідь визначити усі необхідні вимоги для майбутньої покупки. Для початку необхідно дізнатися основні складові верстата, і за які параметри вони відповідають:

  • Патрон для свердлильного верстата - визначає максимальний та мінімальний розмір свердла.
  • Електродвигун – визначає максимальну кількість оборотів патрона.
  • Робочий стіл – визначає розмір робочої площі верстата.

Після цього необхідно ознайомитись з такими факторами.

По-перше, вирішити для себе в якому режимі працюватиме верстат?

Зазвичай визначають всього два режими: інтенсивний, у разі коли експлуатація відбувається щодня по кілька годин, або короткочасний, в цьому випадку використання передбачається менш часто і на невеликий відрізок часу.

З цими параметрами необхідно визначитися, щоб правильно вибрати потужність електродвигуна. Чим більша інтенсивність, тим більша необхідна потужність. Якщо нехтувати цими правилами, пристрій швидко вийде з ладу. А якщо навпаки купите занадто потужний інструмент, то витратите зайві кошти, які б піти на щось необхідніше.

Далі необхідно хоча б приблизно уявити майбутнє завдання, а саме діаметр отворів. Як уже було сказано вище, патрон має обмеження по діаметру свердла, середніх розмірів (6-16 мм) це не торкнеться, а от у разі якщо необхідно зробити отвори більше або менше середніх параметрів, то можуть виникнути певні труднощі, які вплинуть на якість виробу .

Далі розуміємося з ймовірним рівнем складності роботи. Якщо є необхідність робити багато отворів в одній деталі, то стандартні верстати суттєво уповільнять роботу. У вирішенні цього питання на перший план виходить радіально-свердлильний верстат. Такий верстат без проблем може змінювати кут нахилу шпиндельної голови та виліт шпинделя. Також, якщо вам потрібно зробити отвори в одній поверхні, цей верстат впоратися найкращим чином. З ним немає необхідності постійно знімати та заново закріплювати вироби на столі.

Інтернет-магазин ХелпХаус пропонує якісні та надійні свердлильні верстати від відомих виробників VORSKLA, ПРОТОН, СТАРТ, УРАЛМАШ.

Щоб замовити та отримати безкоштовну професійну консультацію, зв'яжіться з нашими консультантами в телефонному або онлайн режимі (всі необхідні контакти вказані у шапці сайту або у вкладці «Контакти»).

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!