Вибираємо компресори правильно

Вибираємо компресори правильно

05.01.2019

Компресор - це мобільна чи стаціонарна машина, яка стискає повітря. Компресори є невід'ємною частиною обробної промисловості і, отже, зустрічаються практично кожному промисловому цеху. У той час, як стаціонарні компресори в основному використовуються на заводах, мобільні компресори більш універсальні і можуть навіть використовуватися на будівельних майданчиках. Інтернет магазин ХелпХаус пропонує широкий вибір мобільних компресорів з об'ємом ресивера від 24 до 100 літрів від надійних виробників.

Промислове значення компресорів

Основним завданням промислового компресора є стиск повітря. Повітряні компресори можуть використовуватися для різних цілей. Основне призначення повітряних компресорів – подача пневматичної енергії. Ця енергія використовується всіма виробничими машинами із пневматичним приводом. Стиснене повітря від компресора також можна використовувати для перевірки зварних швів агрегатів та котлів. У таких випробуваннях стиснене повітря подається до закритої системи, яка утримується під водою та перевіряється на наявність витоків повітря. На фарбувальні роботи стиснене повітря з компресора використовується для рівномірного розпилення фарби. У стаціонарних холодильних установках також використовують компресори. Крім того, стиснене повітря часто використовується для очищення промислових машин.

Як працюють компресори

Компресор складається з електродвигуна, компресорної установки та резервуара для стисненого повітря. Існує два типи компресорних агрегатів: поршневі компресори та гвинтові компресори. Поршневі компресори всмоктують повітря в циліндр і стискають у баку. У гвинтових компресорах два протилежні гвинти стискають повітря і зберігають його в баку. Поршневі компресори є найпоширенішим типом у світі. Однак їх все частіше замінюють гвинтові компресори. Гвинтові компресори тихіше і значно надійніше, тому що у них менше частин, що рухаються.

Плюси та мінуси компресорів

Компресори постачають відносно безпечну форму енергії. Стиснене повітря небезпечне. Проте, все нові співробітники мають бути проінформовані про це. Машини зі стисненим повітрям мають широкий спектр застосування. Очищення стисненим повітрям особливо ефективне, оскільки вихрове повітря може потрапити навіть у важкодоступні місця машини. При очищенні середовищ високої чистоти чисте та фільтроване стиснене повітря є єдиною альтернативою.

Недоліком компресорів є те, що енергія, що створюється, є найбільш дорогою формою енергії в промисловому використанні. Якщо придивитися до процесу стиснення повітря, причина цього очевидна: спочатку електроенергія перетворюється на механічну енергію, а потім на стиснене повітря. Оскільки повітря є газом, що стискається, для призначеної мети використовується тільки частина стисненого повітря, особливо коли його необхідно перенаправити на велику відстань. Використання стисненого повітря необхідне у сучасному промисловому виробництві, але витрати можуть бути знижені за допомогою інтелектуального управління. Часто вигідно використовувати більше одного компресора, якщо потрібно уникати довгих пневматичних ліній та шлангів.

Огляд виробників компресорів

На ринку стільки виробників компресорів, скільки самих компресорів. Деякими виробниками компресорів, що заслуговують на увагу, є: ELTOS, F0RTE, FORTE, GOOD LUCK, WERK, БРИГАДИР, ДНІПРО М, Луч ПРОФИ, ПРОТОН, СТАЛЬ, УРАЛМАШ. Інтернет-магазин ХелпХаус зазвичай рекомендує нові компресори від цих виробників без вагань. В нас ви можете регулярно знаходити високоякісні компресори цих виробників та багато іншого за конкурентними цінами.

Купити якісні компресори

ХелпХаус - потрібне місце для пошуку якісного компресора. У каталозі інтернет-магазину ви знайдете великий вибір якісних та надійних компресорів та відповідних аксесуарів для них.

Якщо у вас є будь-які конкретні питання, перш ніж купувати компресор, не соромтеся звертатися до служби підтримки helphouse.com.ua. Наші співробітники завжди готові допомогти та дати пораду.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!