ТОП-5 інструментів, які мають бути в гаражі

ТОП-5 інструментів, які мають бути в гаражі

31.01.2021

Майже кожен власник, який любить своє авто, ремонтує його самостійно, а незамінними помічниками є інструменти. У гаражі важливо мати зручний та якісний інструмент, який завжди буде під рукою та допоможе впоратися з тим чи іншим завданням ремонту. Адже гараж – це невелика майстерня для його власника, в якій має бути все необхідне, що допоможе в ремонті авто, меблів, сантехніки та багато іншого. Для того, щоб швидко та ефективно впоратися з ремонтом чи будівництвом, у гаражі має бути необхідний інструмент для цього.

ТОП-5 інструментів, які потрібні у гаражі

  1. Ручний інструмент –це перше і найважливіше, що має бути у гаражі. Він обов'язково знадобиться як у ремонті автомобіля, так і для побутових робіт, пов'язаних із ремонтом чи будівництвом. У роботі будуть корисними такі інструменти:
  • гайкові ключі (ріжкові, накидні, комбіновані, розвідні);
  • викрутки;
  • плоскогубці, круглогубці, довгогубці, бокорізи, кліщі;
  • рулетка;
  • молоток.
  1. Болгарка (кутова шліфувальна машина) допоможе вирішити багато завдань, її часто використовують у будівельних та ремонтних роботах. Цей інструмент призначений для різання, зачистки, шліфування та обдирки різних матеріалів, таких як: бетон, метал, камінь та інші.
  2. Шуруповерт – необхідний інструмент у гаражі, адже може знадобитися при ремонті та об'ємних роботах. Він прискорить завдання, що стосуються закручування та викручування гвинтів, шурупів, шурупів та інших кріплень.

Принцип роботи шуруповерта є процесом обертання двигуна за рахунок електричної енергії, яка через редуктор і вал передається на шпиндель, обладнаний затискним патроном. У виборі шуруповерта важливо звертати увагу на його потужність, крутний момент та кількість обертів.

  1. Гайковерт – це інструмент, який буде необхідним при ремонті автомобіля, коли часто доводиться стикатися із завданням закручування гайок та складання, розбирання різьбових з'єднань. Пристрій гайковерта від шуруповерта відрізняється професійнішою сферою застосування та іншою формою насадки, яка підходить для закручування, відкручування болтів та гайок.

Інструмент може відкрутити навіть старі іржаві кріплення. При виборі важливі такі характеристики: потужність, кількість обертів, момент, що крутить, і зручність. І також, вибираючи гайковерт, варто приділити увагу його поділу на види:

  • електричний гайковерт має широкий діапазон потужностей, невелику вагу та низький рівень шуму;
  • акумуляторні гайковерти мають перевагу завдяки своїй автономності та працюють за рахунок імпульсного обертання;
  • ненаголошені моделі ефективні в роботі з габаритними та важкими конструкціями, що обумовлено високим моментом сили обертання. Вони відрізняються функцією реверсу та рукояткою, формою нагадують пістолет;
  • гайковерт ударний працює за рахунок ударно-обертального механізму, має систему регулювання обертів, перемикач (дозволяє регулювати напрямок обертання та конструкцію, сприяючи відсутності вібрації);
  • пневматичні моделі мають більш високий момент, що крутить, і працюють без підключення до мережі, завдяки шлангу через який за допомогою компресора проходить повітря.


  1. Зварювальне обладнання – це інструменти, які активно використовуються в ремонтних та будівельних роботах, вони успішно виконують функцію з'єднання кількох елементів в один, а також зварювання вузлів. За допомогою цих інструментів у роботі з різними металами та їх сплавами можна створювати елементи будь-яких розмірів та різноманітні конструкції.

Від правильного набору інструментів у гаражі та їх вибору залежить швидкість та успішність роботи. Тому уважно підходите до вибору цих інструментів та ремонтні роботи будуть набагато простішими та приємнішими. Підібрати якісні та доступні за ціною інструменти та техніку можна в інтернет-магазині ХелпХаус. За потреби менеджери проконсультують та оформлять доставку навіть у найвіддаленіші регіони України.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!