Ручний інструмент для роботи: вибираємо правильно

Ручний інструмент для роботи: вибираємо правильно

03.07.2021

Інтернет-магазин ХелпХаус пропонує великий вибір затискного інструменту: плоскогубці, пасатижі, бокорізи для роботи з електропроводкою, пластиком, м'якими металами, гумою, кліщі та струбцини.

Від розміру обраної моделі залежить сила стиснення та область застосування інструменту, проте всі варіанти представлені в каталозі підходять для згинання, стиснення, притискання та витягування робочих матеріалів.


Плоскогубці: види та характеристики

У каталозі можна вибрати плоскогубці діалектичні, затискні, для зняття ізоляції, для хомутів тощо. Інструменти знаходяться у двох основних підкатегоріях:

  • моделі до 100 мм будуть оптимальними для роботи з дрібними деталями: біжутерією, прикрасами, мікросхемами та ін.
  • плоскогубці розміром від 200 мм – максимально зручні для роботи з металевими листами до 2 мм.

Також можливі модифікації плоскогубців за такими характеристиками:

  • довжина ручок (подовжені, укорочені);
  • важільний механізм (стандартний та подвійного типу) або шарнірна конструкція;
  • площа робочої поверхні та формою губ (витягнуті вузькі, широкі, короткі, загнуті під кутом);
  • встановлена зворотна пружина або скоба.

Кожен зможе підібрати інструмент порівнявши характеристики із потребами.

Пасатижі: як правильно зробити вибір

Пасатижі поєднують у собі плоскогубці, кусачки та викрутку. Залежно від модифікацій інтернет-магазин ХелпХаус пропонує купити:

  • з одним або двома виїмками на внутрішніх сторонах губ. Розмір виїмки може змінюватись в залежності від довжини інструменту.
  • з різними варіантами різаків. Прорізи з одного або з обох боків інструмента. Глибина та ширина канавки - 2-2,5 мм.

Обираємо бокорізи

Пропонуємо замовити надійні затискачі довжиною 160 мм, 180 мм, 200 мм, а також міні-інструмент завдовжки від 108 до 140 мм. Існують моделі з довгими, вузькими, круглими чи загнутими кінчиками.

Для універсального використання рекомендується купувати моделі завдовжки від 200-260 мм.

Для паяння оптимально підійдуть бокорізи з вигнутими губками. За їхньою допомогою вдається краще контролювати процес спаювання і залишається більше простору для маніпуляцій.

Крім того, можна підібрати затискачі з поворотним механізмом ручок. А при встановленні додаткової пружини губки бокорізи можуть легко фіксуватися в потрібному положенні.

Види лещат

Слюсарні лещата використовуються для роботи з металом і є найбільш поширеним та затребуваним варіантом затискного інструменту. Також існують слюсарні поворотні лещата, які можуть обертатися на 360°, спрощуючи роботу з великогабаритними складними деталями

  1. Ручні верстатні лещата необхідні для механічної обробки: свердління, фрезерування. Залежно від моделі деталь може фіксуватися перпендикулярно ріжучого елемента або під кутом. Фрезерні лещата також мають можливість обертання деталей під час роботи.
  2. Столярні моделі в основному використовуються для роботи з деревом або пластиком. При цьому на губки інструменту надягають спеціальні накладки, щоб не залишати слідів на поверхнях, що обробляються. Як правило, такий інструмент малогабаритний та кріпиться до столу.
  3. Лещата для труб зі струбциною. Максимально мобільний варіант інструменту, що дає змогу працювати з формами.

Той чи інший тип затискного інструменту підбирається в залежності від поставлених завдань. При виборі слід враховувати якість та міцність оброблюваних деталей та поверхонь.

Струбцини: особливості вибору

Струбциною називають столярний інструмент для затискання, склеювання та механічної обробки деталей. Він незамінний при всіх видах ремонтних та монтажних робіт.

Можна придбати струбцини для столярних робіт, таких видів:

  1. Гвинтового типу, для труб – основна особливість інструменту – наявність гвинта та Т-подібної ручки для фіксації. Найчастіше такі моделі використовуються у сантехніці.
  2. Монтажні моделі використовуються для затискання, закріплення або переміщення труб та інших елементів на висоті.
  3. Струбцини кутового типу знадобляться під час зварювання або склеювання куточків та елементів рам.

Завдяки осьовому механізму, швидкозатискні слюсарні струбцини дозволяють швидко і надійно зафіксувати будь-яку деталь, без надмірних фізичних зусиль. Для затискання достатньо однієї рукою ручку перемістити в необхідне положення.

Ручні моделі з наявністю пружинного затискача укомплектовані двома ручками. Затискач предмета здійснюється за рахунок пружинного механізму. Ручні струбцини використовуються для роботи з м'якими матеріалами: дерево, пластик, картон.

В інтернет-магазині HelpHouse можна купити струбцини з робочим ходом (відстань, на яку розсуваються фіксуючі частини інструменту) від 20 до 350 мм.

Зателефонуйте нам і дізнайтесь про ціни та наявність на складі ручних інструментів. Якість гарантуємо. Доставка по Україні будь-яким зручним для вас способом. Звертайтесь. Будемо раді допомогти!

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!