Полірувальні шліфувальні машини: особливості вибору

Полірувальні шліфувальні машини: особливості вибору

25.02.2021

Зазвичай прилад для підтримки початкового виду покриття транспортного засобу користується невеликою популярністю серед автолюбителів. В основному їм полірувальна машина взагалі не потрібна, адже вони можуть дозволити собі раз чи два на місяць відвідати спеціальний салон, де такі послуги надають усім охочим за невелику ціну. Однак є й ті автолюбителі, для яких вид їхнього транспортного засобу має надзвичайно велике значення.

Саме для них і створено нашу статтю. У ній ми розповімо про різновиди полірувальних машин для авто, підкажемо, як вибрати оптимальний варіант, акцентуємо увагу на найбільш поширених брендах, які виробляють цю продукцію. Сподіваємося, з нашими порадами ви зможете зробити правильний вибір максимально швидко та комфортно!

Різновиди полірувальних машин та принципи їх роботи

Будова таких приладів досить проста. Сам процес полірування здійснюється за допомогою спеціальних щіток, що обертаються з великою швидкістю. На них наносять спеціальну пасту, яка відновлює кузов автомобіля та покращує його вигляд під впливом машинки.

Також за допомогою полірувальних приладів досить просто усунути дрібні подряпини на поверхні авто. Після обробки покриття виглядає глянсовим та доглянутими. Найчастіше полірувальна машинка має таку будову:

  • корпус;
  • двигун або акумулятор;
  • робоча частина;
  • щітки;
  • кнопки управління.

Кожен із описаних вище елементів має свої структурні особливості та відповідає за оптимальну роботу всього механізму.

Усі полірувальні машинки умовно поділяють на кілька груп:

  • кутові;
  • прямі із двома рукоятками;
  • прямі із симетричними живцями.

Кутові пристрої найчастіше використовують для полірувальних робіт на верхній частині автомобіля. Візуально вони дуже нагадують стандартну болгарку. Прямі полірувальні машинки другого типу складаються з основного та додаткового утримувача. Такі пристрої схожі на стандартний дриль. Третій тип полірувальних машин теж має дві жердини і нагадує своєю будовою попередній вигляд. Однак їхнє розташування щодо корпусу приладу цілком є ​​симетричним.

Також полірувальні машини можна умовно поділити на професійні та побутові. Прилади першого типу коштують значно дорожче, проте їх термін експлуатації більш тривалий. При правильному підході можуть прослужити щонайменше 10 років.

Купити полірувальну машинку побутового типу кожному домашньому майстру по кишені. Однак, ми не радимо розглядати продукцію китайських брендів. Цей процес нагадує лотерею: вам може не пощастити і ви просто викинете гроші на вітер. Найкраще звернутися до виробників, якість продукції яких уже встигли перевірити тисячі автомобільних власників.

Полірувальні машини: найпопулярніші бренди

Вибираючи цей автомобільний прилад, слід перш за все звернути увагу на його виробника. Найпопулярнішими компаніями, що виробляють дані машини, є CRAFT, DWT, FORTE, GRAND, KRAISSMANN, P.I.T., RIBER-PROFI, VORSKLA, Арсенал, БеларусМаш, Зенит Профи, Интерскол, Ритм, Старт. Їх ефективність та надійність неодноразово підтверджували задоволені покупці.

Бренд VORSKLA не потребує додаткової реклами. Вся техніка, яку виробляє дана компанія, відрізняється чудовими характеристиками та високою якістю. До того ж полірувальні машини витримують навіть значний рівень експлуатації.

Пристрої Беларусмаш дуже популярні завдяки своїй доступній ціні. Однак, такі полірувальні машини не підходять для тривалого професійного застосування. Тому, якщо ви шукаєте прилад для домашнього вжитку, буде застосовуватись кілька разів на рік, то це ваш варіант!

Вибираємо автомобільні полірувальні машини

Окрім вибору відповідного бренду, необхідно також звертати увагу на інші критерії, такі як:

  • вага;
  • плавність обертання;
  • потужність;
  • клас.

Краще вибирати полірувальні машини невеликої маси. Слід враховувати, що ви не просто триматимете цей прилад в руках, а й виконуватимете з його допомогою певні маніпуляції. Саме тому варто відзначити, що чим менша вага полірувального пристрою, тим зручніше його експлуатувати.

Рекомендуємо вам вибирати тільки полірувальні машини з автоматичним моментом, що крутить. Зазвичай зустрічаються моделі, в яких ця функція не передбачена виробником, проте обробка поверхні за їх допомогою проходить важче та довше. Якщо в автомобільному пристрої дана функція автоматична – поверхня, що обробляється, має однаковий блиск.

Потужність полірувальних машин складає від 1,2 кВт до 1920 Вт. Що рівень цього показника, то швидше і з меншими зусиллями проходять полірувальні роботи. Однак слід врахувати ще й той факт, що від рівня потужності залежить ще й вага пристрою. А як ми вже говорили раніше, чим воно більше, тим складніше застосовувати цей прилад.

Щодо класової приналежності полірувальних машин ми вже розповідали раніше. Слід відразу зорієнтуватися, для яких цілей вам необхідний даний прилад. Професійні моделі можуть протягом тривалого часу працювати без зупинки завдяки особливій будові та наявності додаткової функції охолодження.

Побутові полірувальні машини відрізняються дуже привабливою ціною, проте не підходять для інтенсивної роботи протягом тривалого часу. Якщо ви плануєте заробляти життя приведенням автомобілів у належний стан, можна зупинити свій вибір на напівпрофесійних полірувальних машинах для авто. Ціна таких пристроїв досить невелика та доступна для більшості покупців. А під час правильної експлуатації вони прослужать свого власника досить довго.

У нашому інтернет-магазині ХелпХаус можна купити цей прилад максимально швидко та комфортно. Ми здійснюємо доставку полірувальних машин по всій території України зручним для вас способом. Ціна та асортимент товару вас гарантовано здивують. Відвідайте категорію «Полірувальні машини» прямо зараз. Якщо виникнуть питання – зверніться до наших менеджерів, які люб'язно допоможуть вам.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!