Мийки високого тиску: особливості, переваги, принцип роботи

Мийки високого тиску: особливості, переваги, принцип роботи

27.06.2019

Двір укладений плиткою чи забетонований? Ви володієте автомобілем? Забарвлений будинок і т.д.? Все це потребує періодичного миття та чищення. Просто ходити зі шлангом з водою не завжди ефективно, та й накладно з погляду витрати води та сил. Ми пропонуємо вам розглянути такі зручні пристрої, як миття високого тиску.

Як працює мийка високого тиску?

Очисник тиску, також відомий як мийка високого тиску або водяний бластер, по суті є водяним насосом, що приводиться в дію електродвигуном, який забирає воду (з садового шланга) і використовує насос для прискорення подачі води до високого тиску, який скидається при спусканні курка .

Для контролю розбризкування води можуть бути встановлені різні насадки для очищення, які ідеально підходять для обробки різних поверхонь. Порівняно з чищенням щіткою або губкою, потужні очищувачі високого тиску є відносно швидким і дуже ефективним способом очищення сильно забруднених ділянок, таких як:

  • покриті мохом або лишайником тротуарної плитки
  • пофарбований та покритий брудом бетон
  • висохлий бруд і бруд на автомобільних колесах і кузовах.

Не забудьте провести тестування перед початком роботи, щоб переконатися, що ваші дії не зашкодять оброблюваній поверхні.

Як використовувати мийку високого тиску?

Для початку:

  • Підключіть садовий шланг до очищувача
  • Включити подачу води
  • Прикріпіть правильну насадку для області, що очищається

Очисники тиску використовують багато води, тому переконайтеся, що у вас є місце для всієї води, і продумайте напрям, в якому ви працюватимете, щоб переконатися, що весь бруд рухається в правильному напрямку, а не створює більше безладу.

  • Тримайте сопло на відстані близько метра від поверхні (ближче, якщо ви хочете більше тиску)
  • Переміщайте спис (або сопло) широкими або круговими рухами під кутом 45°, щоб уникнути виплескування води.
  • Для чищення стін починайте зверху і рухайтеся вниз, щоб уникнути появи смуг
  • Ніколи не використовуйте сходи у важкодоступних місцях, натомість використовуйте подовжувач (з метою безпеки – від високого напору води можна впасти зі сходів)

Використання води

Водоочисники високого тиску використовують достатню кількість води – від 320 л до 520 л на годину.

Шум

Водоочисники високого тиску досить гучні – у нашому тесті ми виявили, що вони становлять від 78 до 86 дБ. Для порівняння, типовий пилосос вимірює близько 72 дБ, а інтенсивність руху на жвавій дорозі – близько 80 дБ.

Очисники тиску та фарби

При використанні очисників під тиском на лакофарбовому покритті, будь то будинок або транспортний засіб, дотримуйтесь інструкцій. Всі вони здатні видаляти фарбу, а не чистити її, особливо якщо фарба вже пошкоджена або відшаровується. Насправді вони зручні для видалення фарби, що відшаровується, коли ви готуєте поверхню для нового шару фарби.

Особливості МВТ (мийки високого тиску)

Насадки, що поставляються, можуть суттєво вплинути на те, що ви можете чистити. Звичайні доступні типи:

  • Поворотна форсунка: також відома як турбофорсунка, ця насадка ідеально підходить для сильно забруднених ділянок, таких як пішохідні доріжки та проїзди. Вона створює коло води під тиском, часто у переривчастому імпульсі, що викликає вібрації. Зауважте, що використання цього сопла може призвести до появи круглих водяних знаків на ділянці. Можливо, вам доведеться пройти по одній області кілька разів, щоб уникнути цього. Якщо ви потрясете цю форсунку, ви почуєте брязкітний звук, тобто частина форсунки, що обертається, яка вільно сидить всередині. Обертання відбувається при подачі води, викликаючи обертальне розпилення.
  • Вентиляційна насадка: забезпечує широке розпилення води та підходить для великих не дуже брудних ділянок, таких як пофарбовані стіни будинку. Розпилення часто можна відрегулювати так, щоб воно утворювало щільну водяну хмару, але будьте обережні з цим параметром - він може здирати фарбу, якщо використовується занадто близько до пофарбованої стіни.
  • Олівцева насадка: виробляє дуже щільний пучок води. Це добре для видалення завзятих плям, оскільки тиск зосереджений на невеликій площі. Однак будьте обережні під час використання цього сопла. Занадто велика концентрація в одному місці може призвести до пошкодження поверхні, що очищається.
  • Щітка, що обертається: також відома як щітка для патіо, забезпечує більш м'яку, але дуже ефективну чистку для доріжок і патіо. Якщо ви маєте внутрішній дворик, цей варіант для вас. Він не входить до стандартної комплектації всіх очищувачів під тиском, але зазвичай його можна придбати як додатковий аксесуар.

Довжина списа

Піка (жорстка насадка, яку ви тримаєте, щоб направити розпилювач) має бути достатньо довгою, щоб зручно тримати наконечник біля землі, не нахиляючись.

Довжина шланга

Довгий шланг від корпусу до списа полегшує використання пристрою.

Зберігання шланга та списа

Бортове сховище на пристрої підтримує його в чистоті та порядку, коли воно не використовується.

Аплікатор миючого засобу

Вбудований аплікатор миючого засобу значно полегшує використання миючого засобу за потреби.

Автоматичне відключення

Це означає, що очищувач працює лише тоді, коли ви натискаєте на курок. Він служить функцією безпеки і дозволяє вам легше переміщатися з місця на місце, не розбризкуючи воду всюди, а також заощаджує на використанні енергії та зношуванні.

Також перевірте, чи на пристрої є запобіжник, що означає, що ви не запустите його випадково.

Колеса

Ефективні колеса полегшують маневрування прибиральника.

Довжина шнура живлення

Електричні очищувачі тиску живляться від стандартної домашньої вилки. Велика довжина шнура полегшує переміщення пилососа більшою площею без заміни точок живлення або використання подовжувача.

Купити мийку високого тиску

Мийки високого тиску від відомих виробників GRUNHELM, KARCHER, KATAR, KRAISSMANN, MAKITA, TEKHMANN, ИНТЕРСКОЛ, ПРОТОН, СТАРТ, можна придбати в інтернет-магазині ХелпХаус за доступними цінами та гарантію якості.

З усіх питань можна в телефонному режимі або онлайн звернеться до наших операторів, вони допоможуть з вибором та здійсненням покупки. Бажаємо Вам приємних та вигідних покупок!

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!