LED прожектори: переваги, різновиди, особливості вибору

LED прожектори: переваги, різновиди, особливості вибору

24.03.2021

В Україні активно створюються ОСББ, в яких жителі багатоквартирних будинків самостійно дбають про технічний стан будівель та забезпечення комфортних умов на ділянках загального користування.

З кожним роком зростає кількість приватних домогосподарств. Ефективне та надійне вуличне освітлення має попит у споживачів з різними вимогами.

Виробники пропонують великий список приладів. Вони різняться за технічними характеристиками, рівнем економічності та іншими параметрами. Бажаєте отримати комплексні переваги? Придбайте LED прожектор.

Світлодіодні прибори визнані експертами найкращим рішенням для вуличного освітлення.

Переваги LED прожекторів

Технологія дозволяє заощаджувати до 65% електроенергії в порівнянні з галогенними світильниками. Різниця у вартості перекривається протягом року використання за рахунок зменшення поточних витрат. У комплексі з терміном експлуатації (до 50 000 годин роботи) ви отримаєте найвигідніший варіант.

LED прожектори мають додаткові переваги:

  • підвищена міцність;
  • надійність – освітлювальні прилади відрізняються високою стійкістю до дії вологи, низьких та високих температур;
  • завдяки конструкційним особливостям, використанню матеріалів з низькою теплопровідністю та термопасти, корпус та дроти не нагріваються. Для цієї технології характерний високий рівень пожежної безпеки;
  • екологічність.

Виробники пропонують широкий асортимент прожекторів LED. Ви можете вибрати будь-які дизайнерські рішення, конструкційні особливості та технічні характеристики.

Різновиди LED прожекторів

Весь асортимент ділиться на види залежно від сфери використання:

  • освітлювальні - призначені для встановлення на вулицях, присадибних ділянках, автомобільних дорогах;
  • ландшафтні – декоративні прилади, що використовуються у парках та садах, на клумбах;
  • архітектурні – призначені для освітлення фасадів будівель та пам'яток.

Існують конструкційні особливості. Виробники пропонують два різновиди матриць COB (з максимальним ресурсом, забезпечує розсіяне освітлення великої площі) та SMD (створює яскравий та потужний промінь). Ви можете вибрати монохромний прилад або модель з кількома відтінками, які змінюються відповідно до вибраної програми.

Критерії при виборі світлодіодних LED-прожекторів

Сьогодні асортимент LED-прожекторів достатньо широкий, саме це дозволяє вибрати необхідний пристрій під умови експлуатації та особисті потреби. При виборі необхідно враховувати як тип приладу, а й інші його характеристики. Але для якісного вибору пристрою слід звернути увагу на наступні критерії.

Ступінь захисту

Визначившись з видом прожектора, важливо правильно визначитися зі ступенем захисту IP, - основне її завдання забезпечити повноцінну роботу приладу в умовах експлуатації, забезпечуючи йому захист від впливу води і твердих предметів на електроніку.

IP – це дві цифри, які демонструють % захисту. Перша цифра – показник захисту від твердих предметів, друга – рівень вологостійкості. Цей параметр дуже важливий, тому що прожектор – це пристрій, який найчастіше монтується на вулиці, отже піддаються впливу зовнішніх факторів. Для вуличного монтажу рекомендується віддати перевагу прожекторам із високим відсотком захисту. Саме так ви зможете забезпечити безперебійну роботу освітлювального приладу, незалежно від погодних умов. Наприклад, для фасаду будинку найкращим варіантом буде проектор із класом захисту IP65, для квартир, клас можна вибрати нижче.

Потужні показники

Будь-який світлодіодний прожектор вибирається, виходячи з його потужності. Якщо ви вибираєте прожектор для двору, вибір потрібно здійснювати з упором на особисті переваги, наприклад, рівень освітлення, площа території та ін.

Наприклад, для підсвічування експозиції в музеї, рекламного щита, вітрини краще використовувати не 1, а 2-4 прожектори з потужністю в межах 10-50 ВТ. Для освітлення ландшафтів, архітектурних об'єктів та пам'ятників – прожектори з потужністю 100-200 Вт. Для будівельних майданчиків, стадіонів та паркувань, оптимальний варіант – освітлювальні прилади з показниками понад 1 тис. Вт.

Кольорова температура

Всі світлодіодні освітлювальні пристрої можуть мати 3 основні температури світла:

  1. Теплу, до 3500К - використовується для освітлення басейнів, альтанок, доріжок та ін.
  2. Денну, до 4700К, яку краще використовувати для освітлення сходів, входу в будинок, майданчики перед гаражем і дасадів.
  3. Холодна, до 7500К – оптимальне рішення для освітлення великих площ.

Як правило, у прожекторах доцільно використовувати лише денну та холодну температуру світла, тому для прожекторів створюються світлодіоди, які мають температуру світла від 4500К до 7000К. Цей колірний діапазон дозволяє ефективно висвітлювати приміщення та відкриті площі. Це пов'язано з тим, що людське око в повсякденному житті має справу саме з цією кольоровою температурою (денне світло від сонця, і холодне розсіяне небесне світло).

Як бачимо, процес вибору прожектора з величезного асортименту LED-товарів не такий вже й складний, особливо з огляду на важливі моменти, які перераховані вище.

Де придбати світлодіодний прожектор

Великий асортименти якісних виробів пропонує інтернет-магазин ХалпХаус. Покупці можуть зробити замовлення онлайн на сайті інтернет-магазину або зв'язавшись з менеджерами в телефонному режимі. Доставка здійснюється у всі регіони України за рахунок використання послуг найпопулярніших українських транспортних компаній.

В асортименті – широкий спектр різновидів приладів, технічних характеристик та дизайнерських рішень.

Скористайтеся можливістю придбати економічні та надійні LED прожектори за найкращою вартістю. Ви отримаєте вигідні умови та гарантію якості від виробника.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!