Який домкрат вибрати для авто: визначаємося з характеристиками

Який домкрат вибрати для авто: визначаємося з характеристиками

27.05.2019

Автомобільний домкрат, мабуть, найфункціональніша запчастина, яку повинен мати кожен водій. Ви можете не усвідомлювати цього, поки не виникне потреба, і у вас немає іншого вибору, як допомогти собі. Але марно мати домкрат, який не допомагає через невідповідність розміру з вашим транспортним засобом.

Фактично параметри розміру є одними з факторів ризику, враховуючи, що ви опинитеся під машиною, довіряючи домкрату утримувати вагу до тих пір, поки не закінчите виконувати ремонтні роботи.

Правильна вага

Почнемо з того, що автомобільний домкрат використовує механічні параметри для підйому та опускання вантажу. При виборі правильної ваги, ви повинні спочатку враховувати вагу автомобіля. Це тому, що домкрат повинен мати вантажопідйомність щонайменше одну третину від автомобіля.

Наприклад, якщо ваш автомобіль важить 2300 кілограм, вантажопідйомність, що рекомендується, повинна бути вище 756 кг.

У цьому випадку ви гарантували, що вантажопідйомність не тільки підтримає автомобіль, але й полегшить керування домкратом вгору та вниз, одночасно запобігаючи фізичним або механічним навантаженням у процесі експлуатації.

Більшість брендів випускають автомобільні домкрати 2 і 3 тонн, призначені для автомобілів середнього та вище середнього розміру, відповідно.

У більшості випадків вам слід уникати домкратів з вантажопідйомністю нижче вказаної вище рекомендації. Незалежно від того, чи використовуєте ви гідравлічний або ножичний тип, ви ризикуєте пошкодити автомобіль або отримати травми, коли вага автомобіля перевищує вантажопідйомність.

Тому рекомендується повільно піднімати та опускати автомобіль, особливо якщо ви не впевнені у вантажопідйомності домкрата. Для підвищення стійкості ви можете використовувати підставки, які відповідають розміру та типу (гідравлічні або ножичні) використовуваних домкратів.

Профіль автомобіля

Відповідно до своєї машини необхідно запитати себе: «Який розмір домкрата мені потрібний для моєї машини?». Дорожній просвіт, який відноситься до висоти між землею та точкою домкрата, визначає типи та найкращі розміри для вашого автомобіля.

Низькопрофільний тип автомобіля вимагатиме підйому, який легко переміщається внизу, в той час як осі виробляють максимальну потужність з кожним зусиллям. Наприклад, під час використання гідравлічних типів легко збільшити дорожній просвіт, не вимагаючи додаткової підтримки для підйому авто.

З іншого боку, при використанні ножиць максимальна висота, яку отримує домкрат, є важливим фактором. Це тому, що вам потрібно достатньо робочого місця, особливо якщо хочете замінити олію, гальмівні колодки або будь-який інший відсік знизу.

У випадку, якщо ваш автомобіль має високий профіль, ваш вибір розміру має бути з пляшкових типів домкратів. З огляду на висоту гнізда для пляшки точка домкрата повинна дозволяти вам регулювати дорожній просвіт до стабільних висот. Для транспортних засобів із середньою або нормальною висотою будь-який тип кращий автомобілю, якщо домкрат точно відповідає точці домкрата.

Розміри домкрата

Домкрат зазвичай зберігається серед запасних частин, що знаходяться в багажнику транспортного засобу, отже, фізичні розміри його є важливим фактором. В даний час деякі бренди використовують важкі пластмаси в деяких відсіках, щоб зменшити вагу та підвищити мобільність.

Ця мобільність полегшує пересування, а також експлуатацію, особливо коли вам нема кому допомогти керувати транспортним засобом. Але важливо враховувати, що пластикові моделі менш довговічні, ніж металеві, але за металевими необхідний належний догляд.

Типи домкратів

  1. Ножничний

Домкрати ножничні 

є стандартними більшість нових пасажирських транспортних засобів. Їх легко зберігати поруч із запасними шинами або у невеликих відсіках у кузовах мінівенів чи позашляховиків. Це прості інструменти: просто помістіть їх під точку підйому на рамі транспортного засобу, поверніть ручку, що додається, і домкрат розправиться, як ножиці, піднімаючи автомобіль.

Домкрати ножичні не призначені для важких умов експлуатації та використовуються головним чином у надзвичайних ситуаціях, наприклад, при заміні спущеної шини. Ці гнізда легкі та компактні для простоти використання.

        2. Гідравлічний

Домкрати пляшкові, також відомі як гідравлічні домкрати, портативні і довговічні, і вони можуть піднімати та утримувати набагато більшу вагу, ніж ножичні домкрати. Пляшкові домкрати дійсно виглядають як пляшки, але їх гідравлічні можливості можуть піднімати великі транспортні засоби, такі як позашляховики або пікапи. Біля галонового глечика, пляшкові домкрати часто перевозяться як запасний у пасажирських транспортних засобах, але легко служать головними домкратами для великих транспортних засобів.

Домкрати гідравлічні незамінні помічники в надзвичайних ситуаціях на дорозі, а також є важким вантажопідйомним інструментом в автомобільних гаражах.

       3. Підлоговий

Домкрати для підлоги не такі портативні, як ножичні і гідравлічні, і в основному використовуються в домашніх або комерційних гаражах. Ці домкрати важчі, котяться по підлозі на колесах і можуть піднімати важкі транспортні засоби за допомогою кількох натисків рукоятки. Більшість автолюбителів вкладають кошти в домкрати під час регулярного технічного обслуговування чи капітального ремонту.

Усередині гаража підлогові домкрати зручні у використанні та ефективні, коли потрібне важке піднесення.

Висновок

Відповідаючи на запитання про те, який розмір домкрата мені потрібний для мого автомобіля, розгляньте розмір та вагу свого автомобіля, щоб визначити його вантажопідйомність та висоту. Інші фактори, такі як портативність та простота експлуатації, повинні з'явитися після вирішення проблем із пропускною спроможністю. Інтернет магазин ХелпХаус пропонує домкрати від перевіреного та надійного виробника FORTE. Асортимент надалі поповнюватиметься. Телефонуйте, консультуйтеся та робіть приємні та надійні покупки.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!