Як вибрати найкращий акумуляторний дриль

Як вибрати найкращий акумуляторний дриль

16.04.2019

Акумуляторний дриль є переносним електроінструмент, оснащений насадкою для різального інструменту або насадкою для приводного інструменту (зазвичай свердлом). При покупці бездротового дриля потрібно враховувати безліч факторів, щоб купити найкраще для ваших потреб, не переплачуючи за можливості, які ви ніколи не зможете використати. Нижче наведено деякі поради, які допоможуть вам вибрати найкращі акумуляторні дрилі з урахуванням особистих потреб.

Типи акумуляторних дрилів

Акумуляторні дриля можна розділити на чотири типи, кожен з яких призначений для виконання певного кола робіт:

  1. Акумуляторні шуруповерти.
  2. Акумуляторні дрилі/драйвери.
  3. Акумуляторні драйвери.
  4. Акумуляторні перфоратори

Акумуляторні шуруповерти

Акумуляторні шуруповерти мають найменшу кількість енергії у 4 категоріях свердлів. Вони також легші і компактніші, ніж інші типи акумуляторних дрилів.

Як випливає з назви, основна функція викрутки акумулятора полягає в тому, щоб пригвинтити гвинти. Відмінно підходить для вирішення легких завдань, таких як деревообробка, підвішування картин або виконання дрібних робіт з благоустрою/ремонту, але вони не є відповідним інструментом для свердління отворів. Типові акумуляторні викрутки коливаються від 2,4 до 10,8 вольт.

Акумуляторні дрилі/драйвери

Акумуляторні дриля/шуруповерти є найпоширенішим типом акумуляторних дрилів, які відповідають потребам більшості домовласників, які працюють самостійно. Цей універсальний інструмент здатний свердлити отвори в дереві або легких металах, а також легко викручувати і знімати гвинти, де вони не були б необхідні.

Акумуляторний дриль-шуруповерт має регульовану муфту для регулювання крутного моменту або потужності обертання і регульований патрон, який може пристосовуватися до свердлів/викруток різних розмірів, а також кільцевих пил, роторних шліфувальних верстатів, дротяних щіток та інших аксесуарів.

Моделі акумуляторних дрилів/приводів можуть мати потужність від 7,2 вольт до 20 вольт або вище.

Акумуляторні ударні драйвери

Найкраще підходить для роботи у важких умовах. Ударний драйвер виглядає так само, як і дриль-шуруповерт, але з одним винятком: він має цанговий патрон із шестигранним хвостовиком, а не патрон без ключа, як у разі базового акумуляторного дриля. Коли біт ударного приводу відчуває опір під час руху, він автоматично збільшує рівень крутного моменту, щоб запобігти вислизу долота з головки гвинта.

Незважаючи на те, що акумуляторні ударні інструменти не такі ефективні, як звичайні акумуляторні дрилі для свердління отворів, вони найкраще підходять для гвинтів, включаючи великі та довгі елементи кріплення. Так що, якщо ваші проекти вимагають вкручування великої кількості великих або довгих гвинтів, вам знадобиться ударний драйвер.

Імпульсні драйвери мають потужність від 14,4 до 20 вольт.

Акумуляторні перфоратори/дрилі:

Найпотужніший із чотирьох типів акумуляторних дрилів, акумуляторні перфоратори/дрилі. Найкраще підходять для свердління через тверді поверхні, такі як цегла або бетон. Але вони також важать більше та працюють голосніше.

Як і звичайний акумуляторний дриль, акумуляторний ударний дриль має регульовану муфту з кінцевим налаштуванням, спеціально розробленим для використання - в цьому режимі бурові коронки пробиваються (вдаряються) і одночасно обертаються.

Акумуляторні перфоратори використовують спеціальні біти, і їх діапазон потужності коливається від 18 до 36 (40 MAX) вольт.

Потужність

Основним індикатором, який визначає потужність акумуляторного дриля, є напруга її акумулятора, яка може змінюватись від низького рівня 2,4 В до 36 В (40 В МАКС.). Хоча напруга сама по собі не обов'язково показує, наскільки хороший дриль, це важливий чинник для більшості людей. Свердла з низькою напругою хороші для легких завдань, таких як заміна дверних петель, монтаж підвісних рам для картин, встановлення шафи, свердління отворів у гіпсокартоні або інші легкі роботи. З іншого боку, професіоналам, які працюють на будівельних та ремонтних роботах, швидше за все, знадобляться потужніші моделі, які можна використовувати для свердління в кам'яній або сталевій кладці або установки палуб.

Ще один показник потужності акумуляторного дриля – подивитися на «крутний момент», який вона забезпечує. Крутний момент - це міра того, яка сила скручування прикладається свердлом до кріплення. Одиницею виміру крутного моменту СІ для крутного моменту є ньютон-метр (Н/м). Як правило, чим вище напруга свердла, тим вище буде момент, що крутить.

Розмір Чаку

Існують різні розміри патрона, які використовуються в акумуляторних дрилях; Найбільш поширеними є 3/8 і 1/2, відносяться до найбільшого хвостовика бурового долота, який може прийняти патрон. Напівдюймові моделі вважаються надпотужними моделями і зазвичай віддають перевагу професіоналам. Для звичайного самостійного застосування зазвичай достатньо дриля з акумулятором на 3/8 дюйма.

Наступна важлива річ – зчеплення з бітом. Якщо патрон погано захоплює насадку, користувачі відчуватимуть надмірне коливання, що дуже незручно та значно знижує ефективність інструменту.

І останнє, але не менш важливе: важливо, щоби біти легко знімалися і змінювалися. Деякі моделі мають патрони без ключа, які можна затягувати однією рукою.

Типи акумуляторів та зарядні пистрої

Тип батареї є ключовим фактором, який визначає ціну на бездротовий дриль. Акумуляторні дрилі з новими технологіями (літій-іонні та нікель-метал-гідридні) зазвичай коштують дорожче, ніж їх звичайні нікель-кадмієві аналоги.

У більшості нових моделей використовуються літій-іонні (Li-Ion) акумулятори, які не тільки забезпечують підвищену потужність, служать довше, а й значно легше за нікель-кадмієві (NiCad) акумулятори. В даний час літій-іонні акумулятори - це найменші та найлегші акумулятори на ринку.

Літій-іонні акумулятори також корисні для навколишнього середовища, оскільки вони не містять токсичних металів (інші містять свинець та кадмій).

Щоб отримати максимальну віддачу від батареї, ви повинні враховувати її значення в ампер-годинниках (А-год). Це вказуватиме, як довго працюватиме батарея.

Деякі моделі поставляються з 2 батареями, тому користувач може заряджати одну, а іншу використовувати. Це дуже зручно, тому що дозволяє користувачеві постійно використовувати прилад, не чекаючи, поки акумулятор зарядиться.

В інтернет-магазині ХелпХаус ви можете вибрати з широкого асортименту приладів той, який буде відповідати всім вашим потребам. З наших переваг варто відзначити: високу якість, лояльну цінову політику та можливість замовити доставку у будь-який куточок країни.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!