Як вибрати фен або прилад для укладання волосся: поради від Хелпхаус

Як вибрати фен або прилад для укладання волосся: поради від Хелпхаус

30.09.2019

Домашні прилади дозволяють висушити волосся і надати їм різну форму - завив, підкрутити кінці заплести коси або випрямити. Будинки зазвичай використовують різні фени, щипці різного типу, фени-щітки, щітки-випрямлячі та прилади для плетіння – вони впливають на волосся за допомогою високих температур.

Чим відрізняються фени для волосся?

Фен для сушіння волосся - це пристрій, який за допомогою електронагрівача та вентилятора дозволяє висушити вологе волосся потоками гарячого повітря. Це заощаджує час і допомагає надати зачісці форму.

Щоб укладати волосся було простіше, у фенах можуть бути перемикачі режимів, кнопки холодного обдування та різні насадки. Перемикач потужності дозволяє варіювати швидкість обдування, регулятор температури – вибирати тепле чи гаряче повітря. Кнопка холодного обдування включає подачу повітря без нагріву - для закріплення укладання та надання волоссю блиску.

Насадка-концентратор робить струмінь повітря вужчим і точнішим, дозволяє сушити волосся в певному напрямку. Насадка-дифузор із виступами-пальчиками надає зачісці прикореневої об'єм.

У найпростіших і недорогих моделей може бути вибір потужності і кнопка холодного обдування, буде тільки одна насадка.

Професійні моделі коштують набагато дорожче, але часто мають режим іонізації повітря, щоб знімати статичну електрику, і підвищеною потужністю.

Що являє собою фен-щітка?

Фен-щітка – універсальний пристрій. Воно поєднує фен циліндричної форми та круглу щітку із щетиною, яка може обертатися, коли на неї накручують волосся. Це дозволяє завивати коротке або середнє волосся швидше і без додаткових пристроїв.

Деякі насадки мають можливість прибирати зубчики або щетинки, щоб не заплутувати волосся під час укладання. Фени-щітки можуть мати режим іонізації повітря, щоб волосся не накопичувало статичну електрику. У деяких моделей є також паровий режим: з обробкою парою волосся менше страждає від дії високих температур.

Які бувають щипці для волосся?

Щипці, або плойки, як їх ще називають, дозволяють надавати форму сухим волоссям за допомогою нагрівальних елементів. З ними можна зробити великі або дрібні локони, ефект гофрованого волосся, хвилі або гладкі пасма.

Плойка для завивки складається з трубки з нагрівальним стрижнем та затискача для фіксації пасма. Залежно від діаметра можна змінювати розмір локонів.

Щипці для випрямлення волосся, або прасування, складаються з двох пластин з гладкою поверхнею з нагрівальними елементами всередині. Пасма, які повільно простягають між ними, стають гладкими та блискучими.

Для створення рельєфу та надання обсягу потрібні щипці-гофре. Їх випускають окремо або використовують спеціальні насадки для звичайних щипців.

Покриття та функціонал приладів відрізняються: у них може бути керамічна, титанова, турмалінова, тефлонова або металева поверхня, з іонізацією повітря або без неї. Найдорожчі прилади не мають додаткових опцій і мають прості металеві пластини, які можуть шкодити волоссю.

Деякі прилади мають кілька насадок у комплекті – для різних зачісок. Їх називають мультистайлером.

Як влаштований гребінець випрямляч?

Гребінець-випрямляч виглядає як звичайний масажний гребінець із закругленими зубцями, який нагрівається при включенні до мережі. Прилад дбайливіше розгладжує волосся, ніж прасування, і заразом масажує шкіру голови.

Щітки-випрямлячі дозволяють контролювати температуру нагріву, мають функції іонізації повітря для зняття статичної електрики, покриті сучасною керамікою. Щоб волосся стало гладким, досить просто акуратно розчісувати сухе волосся при вибраній температурі.

Як працює прилад для плетіння волосся?

Прилад для плетіння кісок допоможе створити безліч тугих рівних кіс різної товщини за короткий час. З них можна зробити зачіску чи носити самостійно.

На апараті розташована насадка із трьома затискачами-пальчиками. У кожен із них потрібно вставити основу злегка скрученого пасма. При роботі прилад скручує з кожною тугою джгут, а потім з'єднує їх у косу, яку потрібно закріпити резинкою.

Стандартну плоску косу заплести не вийде, але варіант зі скручених пасм виглядає не менш ефектно.

Що потрібно для роботи з приладами для укладання волосся?

Майже всі прилади для укладання волосся працюють з високими температурами, тому для захисту пасм від пошкодження слід використовувати спеціальні термозахисні засоби.

Для надання форми волоссю під час сушіння потрібна кругла щітка-брашинг із щетиною. Її діаметр вибирають залежно від довжини волосся та потрібного ефекту.

Для кращої фіксації зачіски знадобляться пінки, лаки, спреї та інші засоби для укладки.

Інтернет-магахін ХелпХаус пропонує прилади для догляду за волоссям від перевірених та надійних виробників.

Весь асортимент можна подивитися, перейшовши за посиланням.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!