Як обкатати бензопилу?

Як обкатати бензопилу?

03.07.2020

Для того, щоб Ваша бензопила працювала довго без поломок, потрібно правильно її обкатати. Для цього слід підготувати пилку до роботи. Спочатку докладно вивчіть інструкцію, основну увагу зверніть на запуск інструменту при холодному та гарячому запуску. Перевірте та відрегулюйте ланцюг та шину. Ланцюг повинен бути натягнутий і добре заточений.

Термін та якість роботи бензопили залежить від багатьох факторів, основними з яких є правильна обкатка та якість бензину та олії, які використовуються в роботі.

Паливна суміш  

Важливо, щоб паливна суміш була розведена свіжо, максимально зберігати розведену суміш можна до 7 днів, так як при тривалому зберіганні вона втрачає свої властивості. Тримати паливну суміш потрібно лише у бензостійких каністрах. Для фірмових бензопил Stihl (Штиль), Husqarna (Хускварна) співвідношення бензину з оригінальною олією має бути 1:50 (на 1 л бензину 20 мл олії). Для пилок китайського виробництва з використанням заміненої олії дешевих виробників потрібно більше олії - 30-35 мл на 1 л бензину (1:30).

При більшій кількості масла пила димітиме і може закоксовуватися поршнева. При малій кількості олії може пошкодитися поршнева група. Перевірте також наявність олії для змащення ланцюга. На жаль, це масло рідко беруть фірмове, частіше замінник, тому потрібно стежити, щоб воно було чистим і по мірі рідким, тому що якщо масло рідке, то воно при роботі злітатиме з шини, не встигаючи змастити ланцюг, якщо ж масло густе, то буде замала його подача.

Основні правила обкатки бензопил

Пила не повинна працювати вхолосту, оскільки на неодружених оборотах двигун перегрівається, паливна суміш не згорає, і тому двигун і поршнева закоксовуються. Бензопила має працювати на високих оборотах, тоді вона добре охолоджується. Бензопили мають повітряну систему охолодження, і що вищі оберти, краще вони охолоджуються.

Виробники рекомендують працювати пилкою на максимальних або майже максимальних обертах. При обкатуванні бензопили (1 бачок) потрібно давати невелике навантаження, але великі оберти, різати невеликі поліни, щоб пила легко прорізала деревину. Періодично перевіряйте натяг ланцюга. Дотримуйтесь правил техніки безпеки!

Завершивши роботу, потрібно почистити інструмент, продути повітряний фільтр, відкрутити та оглянути свічку, перевірити гостроту ланцюга. Після обкатки варто відвезти бензопилу до сервісного центру, де майстер побачить та за необхідності проведе контрольні налаштування.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!