Декоративний город: краса та користь

Декоративний город: краса та користь

01.02.2019

Коли хочеться і краси, і користі на ділянці біля будинку або на дачі, декоративний город стане тим рішенням, що поєднує обидва бажання. Явище, відоме в Європі як "французьке місто", поступово проникає і на нашу територію. Особливо цей варіант сподобається тим, хто має невеликі земельні ділянки. А з інструментами з категорії «Будинок і сад» в інтернет-магазині ХелпХаус – це зробити в рази простіше.

Погодьтеся, що кожна рослина по-своєму красива. Навіть картопля у період цвітіння виглядає привабливо. Тому не варто сумніватися, що з будь-яких овочевих або пряних рослин можна сформувати красиву клумбу. А якщо ще й підійти до цього процесу з професійної точки зору й поготів.

Як організувати декоративний город

Не за горами весна, і кожен уже замислюється, як перетворити свою ділянку на справжній витвір мистецтва. Плануючи клумбу з овочевими рослинами, слід продумати її форму, розмір, огорожу і, як не дивно, підібрати відповідні інструменти та техніку. Це потрібно для створення найкращих умов догляду за грядками.

Клумба-город: найпоширеніші форми

Регулярний чи довільний стиль оформлення вибрати для планування декоративного городу – залежить від форми земельної ділянки. Якщо вона має чіткі геометричні грані, то простіше сформувати клумби у вигляді прямокутників, квадратів, трикутників чи ромбів. В іншому випадку потрібно включати фантазію та розбивати місце для посадки рослин у вигляді абстрактних композицій.

Клумба, де вирощують овочі, не повинна бути надто великою. Розмір потрібно планувати таким чином, щоб з будь-якого боку було зручно підходити та доглядати рослини або збирати врожай.

Інструменти допоможуть перетворити весь процес організації на простий, зручний та захоплюючий процес. Весь інструментарій якісний та за доступними цінами.

Огородження для декоративного городу

Огороджувальні конструкції для овочевих клумб використовують не тільки для декору, вони також захищають ґрунт від вимивання, перешкоджають проникненню домашніх тварин та деяких шкідників. Гарно виглядає живоплот із низькорослих кущів, наприклад, із самшиту. Але її треба час від часу підрізати. З цією метою допоможуть впоратися інструменти з цієї категорії.

Найчастіше огорожі роблять із таких матеріалів, як:

  • пластик (можна знайти цікаві декоративні варіанти), що характеризується стійкістю до впливу природних факторів;
  • каміння;
  • дерево, яке має бути оброблене протигрибковими засобами;
  • метал із антикорозійним захистом;
  • бетон.

Огородження для клумби-города вибирають відповідно до стилю всіх елементів, розташованих на ділянці.

Доріжки між овочевими клумбами

Галька або каміння – найкращий матеріал для оформлення доріжок між клумбами. Після дощів і поливу вони залишатимуться чистими, а ґрунт не розноситься по всій ділянці. Такі доріжки значно полегшують догляд за рослинами, а також додають декоративності овочевому саду. З оформленням допоможуть впоратися інструменти з категорії. Широкий асортимент якісного обладнання дозволить виконати роботу швидко та якісно.

Які рослини можна посадити на декоративному городі

Для овочевих клумб рослини підбирають не лише за користю чи красою, насамперед звертають увагу на умови вирощування. Сусіди по клумбі краще ростуть, коли мають однакові вимоги до ґрунту, рівня вологості та освітленості. Крім того, рослини повинні добре вживатися між собою.

При формуванні клумб звертайте увагу на висоту рослини, виразність та колір квітів, декоративність листя тощо. Поєднуйте між собою овочі, квіти, пряно-ароматичні та лікарські рослини. Для заднього плану та акцентів зверніть увагу на яскраві квіти високорослих жоржин, амаранту, мальв, ажурну зелень парасолькових кропу та фенхелю. З цією ж метою можна використовувати декоративні соняшники, ревінь, оман або рицин.

Протягом літа радуватимуть своїми фарбами різні сорти салатів, плоди томатів та перцю, всі відтінки зеленого різних видів капусти (кольорова, листова, кольрабі та броколі, синекачанна та звична біла, декоративна капуста, схожа на троянду). Восени додадуть квітів гарбуза. Дуже красива рослина для овочевих клумб – арахіс, його листя та квіти дуже декоративні. Не менш ефектно виглядатимуть огірки та квасоля, мангольд (листовий буряк) з білими або червоними черешками тощо.

Для того, щоб усі рослини росли та приносили відповідні плоди, їх необхідно удобрювати, у цьому допоможуть обприскувачі з інтернет-магазину Хелп Хаус, які можна знайти за посиланням.

Цікавих та корисних овочевих рослин, адаптованих до кліматичних умов нашої країни, зараз дуже багато, тому вибирати є з чого. Навіть якщо ви обмежитеся огірками-помідорами і петрушкою з кропом і додайте невибагливі квіти-однолітки, декоративний город стане вам естетичним задоволенням і постачати свіженькі вітаміни до столу. А обладнання та інструменти допоможуть виконувати всі садівничі роботи з користю як для справи, так душі.

Відгуків0

Написати відгук

Увага: HTML не підтримується!